NA SNAZI JE METEO ALARM! Oglasili se iz RHMZ, vreme može biti opasno – kiša će se pretvoriti u sneg (FOTO)

 NA SNAZI JE METEO ALARM! Oglasili se iz RHMZ, vreme može biti opasno – kiša će se pretvoriti u sneg (FOTO)

Foto: Shutterstock

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno sa kišom, a u višim predelima sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku jutra u Vojvodini i na širem području Beograda, ponegde sa maglom koja će smanjivati vidlјivost na 200 do 500 m, a lokalno i manje.

Naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom koje je zahvatilo jugozapadne krajeve proširiće se tokom dana i na ostale predele. U planinskimpredelima tokom današnjeg dana očekuje se stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče. Početkom naredne sedmice uglavnom suvo, a u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra – najavio je RHMZ.

Najhladnije ovog jutra bilo je na Kopaoniku gde je živa u termometru bila 5 stepena ispod nule. U minusu su još bili Crni Vrh i Zaječar (-2).

Foto: RHMZ/Printscreen

U Srbiji je danas na snazi žuto upozorenje zbog snega/leda i magle, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – navode iz RHMZ.

Pročitaj još