“NA SAV GLAS SAM VRIŠTALA I PLAKALA!” Stoja otvorila dušu o UŽASIMA koje joj je priredila porodica prvog supruga!

 “NA SAV GLAS SAM VRIŠTALA I PLAKALA!” Stoja otvorila dušu o UŽASIMA koje joj je priredila porodica prvog supruga!

Stoja Novaković skoro je napunila 51 godinu, a mnogi nisu upoznati s činjenicom da je pevačica imala zaista težak životni put.

Stoja i njen tadašnji suprugu su se venčali kada je ona imala 16 godina. Živeli su srećno, on joj je bio velika podrška u karijeri. Godinu dana kasnije su dobili i naslednika

– Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čoveka kog sam neizmerno volela, kao i on mene. Sina sam rodila sa 17, i ubrzo počela da nastupam sa jednim bendom, uz suprugovu saglasnost. Idila je trajala do moje 19. godine, kada se dogodila ta nesreća, a onda je sve krenulo naopako – ispričala je pevačica, pa otkrila kroz kakve bolne trenutke je prolazila.

– Ceo taj dan, do kasno u noć, išla sam kroz selo i na sav glas vrištala i plakala! Mislila sam da neću preživeti. Narednih nekoliko meseci sin i ja smo bili kod moje drugarice, s njom sam delila poslednju šolju kafe i poslednje parče hleba. Naravno, morala sam da nastavim da pevam po kafanama da bi moje dete imalo šta da jede – dodala je ona u svojoj ispovesti. Stoja je tada ispričala da sa svojom porodicom nije razgovarala jer nisu bili srećni što se prerano udala, ali je nije volela ni suprugova porodica.

– Porodica mog supruga me nikada nije volela, od samog početka sam im smetala. Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i moje dete od tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni stvari da ponesem, izašla sam bez ičega – ispričala je Stoja jednom prilikom.

Ipak, njen životni put danas je dobra lekcija mnogima koji posustanu i požele da odustanu od svojih snova.

– Kad sam došla u neke zrelije godine, shvatila sam da su mi roditelji uvek bili pravi prijatelji. Uvek sam im verovala, kad je čovek mlad, mama i tata idu na živce, a kasnije brzo kroz život shvatite da vam samo žele dobro i da su tu da vas usmeravaju na pravi način. Bilo mi je žao što sam ih, kao klinka, sekirala. Bežala sam od sirotinje. Od ujutru do uveče sam maštala o nekom drugom životu, da smislim kako da zaradim, makar morala da budem dalje od porodice. Bila sam u svom svetu i kad sam ušla u tezgarenje i pevanje, nekako sam se pronašla – objasnila je pevačica.