“NA IVICI SMO SUKOBA” Vučić se hitno oglasio: Sve što postoji od policije u Prištini je poslato na ČETIRI DESTINACIJE

 “NA IVICI SMO SUKOBA” Vučić se hitno oglasio: Sve što postoji od policije u Prištini je poslato na ČETIRI DESTINACIJE

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti po povratku sa razgova sa predstavnicima EU i prištinskih institucija u Briselu.

Predsednik kaže da je bolje 100 godina da razgovaramo, nego jedan dan da se sukobljavamo.

– Očigledno je da neko drugi mesecima planirao sukobe. Nije slučajno što je večeras sve što postoji od policije u Prištini je poslato na četiri destinacije. Svuda su postavili svoje specijalne jedinice. Za nas je problem što Srbi dovoljno dobro znaju da nije njihova obaveza da plaćaju harač koji nije propisan nijednim aktom. Postoji ogroman bes kod srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije i ja ću večeras ponovo imati sastanke sa Mojsilovićem i Vučevićem, a onda ću od 11 sati večeras imati sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije. Moja molba njima je da pokušamo da sačuvamo mir – rekao je Vučić.

 Malopre smo dobili najnovije obaveštajne podatke. Situacija je teška, na ivici sukoba bukvalno i znam da će mi predstavnici Srba reći da su siti svega i da mogu svi da poginu, ali moraju da znaju da nam je život svih važniji od svega. I da moraju da razumeju.