“NA IVICI SMO RATA” Hitno se oglasila premijerka Srbije

 “NA IVICI SMO RATA” Hitno se oglasila premijerka Srbije

Foto: Srbija Danas

Premijerka Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu “Nikola Tesla” prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu.

– Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vek. Imamo investitore, radna mesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vek. I mislim da je sve što je Kurti radio, opasnost ne samo za Srve, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. veka – rekla je Brnabić.

Kurti nas je sve doveo na samu ivicu rata. Nije to uradio sam, istakla je ona.

– Imate KFOR i Euleks koji ne rade svoj posao. Oni ne štite Srbe na Kosovu i Metohiji. Mi sada već svakodnevno vidimo kršenja Kumanovskog i Briselskog sporazuma. Zbog toga smo veoma blizu tome, Vučić će danas dati više informacija, da zatražimo povratak naših snaga na KiM – poručuje Brnabić.

Srbi su tamo fizički i životno ugroženi, istakla je ona.

– Mi smo dovedeni na ivicu oružanih sukoba. Doveo nas je jedan neodgovorni pojedinac. Predsednik Vučić je preko 10 puta govorio o tome. Taj čovek, Kurti, svaki dan dovodi do određene nestabilnosti. Dovoljna je samo iskra. Ne mogu da razumem  ni NATO ni KFOR ni Euleks, jer na teritoriji KiM niti imate vladavinu prava niti obezbeđena osnovna ljudska prava – ističe.