NA GRANIČNIM PRELAZIMA DANAS HAOS: Čeka se i do pet sati – posebno obratite pažnju na OVO ako danas putujete

 NA GRANIČNIM PRELAZIMA DANAS HAOS: Čeka se i do pet sati – posebno obratite pažnju na OVO ako danas putujete

Foto: Printscreen/AMSS kamere

Praznici se završavaju, od sutra je za neke prvi radni dan od 31. decembra 2022., a pojedini su radili i između Božića i Nove godine. Mnogi građani Srbije su otputovali na domaće planine, ali ima i onih koji su otišli van granice. Većina će se danas vratiti u zemlju, a već od jutros su kolone na graničnim prelazima.

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima na izlasku iz zemlje jutros čekaju više sati, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na Horgošu se čeka pet sati, a na Batrovcima četiri sata.

Putnička vozila na Kelebiji i Šidu zadržavaju se po dva sata, na Bačkom Bregu sat i po, a na Batrovcima jedan sat. Saobraćaj je pojačan, posebno na putnim pravcima koji vode ka zemlјama zapadne Evrope.

Vozila će i na autoputu „Miloš Veliki“ uticati da se tokom dana, a posebno u popodnevnim i večernjim satima na obilaznici oko Čačka, na kružnoj raskrsnici između Čačka i Prelјine, kao i na naplatnim rampama, formirati kolone vozila zbog kojih će biti potrebno više vremena za prolazak.

Do 15. januara produženo je radno vreme pojednih graničnim prelaza sa Mađarskom. GP „Bački Vinogradi“ sada je otvoren od 7 do 22 časa, a GP „Bajmok“ od 7 do ponoći.

Magla na pojedinim deonicama

Inače, magle ima na pojedinim deonicama, pa se savetuje dodatni oprez u vožnji.

Zbog pojave magle smanjena je jutros vidlјivost na auto-putu E-75, deonica petlјa Beška – petlјa Novi Banovci, na 70 do 150 metara, saopštilo je JP “Putevi Srbije”. Na auto-putu E-70, deonica državna granica sa Hrvatskom GP Batrovci – petlјa Dobanovci, magla smanjiuje vidljivost na 70 do 150 metara.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju maksimalan oprez pri vožnji i da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidlјivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.AMSSgužvagranicaputovanjeSrbijapraznicimagla