MUŠKARAC TRLJAO PELENU U LICE DEVOJČICI I PRETIO DA NEĆE JESTI! Monstruozno ponašanje muškarca iz Smedereva zgrozilo Srbiju

 MUŠKARAC TRLJAO PELENU U LICE DEVOJČICI I PRETIO DA NEĆE JESTI! Monstruozno ponašanje muškarca iz Smedereva zgrozilo Srbiju

Foto: Profimedia

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, prema osumnjičenom muškarcu (33) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja ličnih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičeni se tereti da je u više navrata tokom meseca maja 2023. godine psihički i fizički uznemiravao svoju suprugu, na taj način što je oštećenoj u navedenom periodu naneo udarce otvorenom šakom u predelu lica, hvatao je rukama za vrat i odgurivao od sebe, i upućivao brojne uvrede kao i pretnje po život i telo.

Takođe, osnovano se sumnja da je osumnjičeni dana 25.05.2023. godine drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo maloletne ćerke prvooštećene iz prethodnog braka na taj način što joj je trljao pelenu po licu, vičući na nju i preteći joj da joj nekoliko dana neće dati da jede.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice.

Ako je krivično delo izvršeno prema maloletnom licu zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina.