MUP IZDAO HITNO UPOZORENJE: Ovaj grad u Srbiji i njegova okolina biće na udaru STRAHOVITOG nevremena, očekuju se obilne padavine!

 MUP IZDAO HITNO UPOZORENJE: Ovaj grad u Srbiji i njegova okolina biće na udaru STRAHOVITOG nevremena, očekuju se obilne padavine!

Foto: Instagram/Printscreen/192_rs

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je izdao obaveštenje za Grad Vršac i naseljena mesta, koje upozorava na potencijalne vremenske nepogode i nalaže potrebne preventivne i operativne korake. Na osnovu podataka Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izdato je upozorenje za područje Srbije na predstojeće vremenske nepogode.

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima. Predviđa se mogućnost pojave poplavnog talasa, šteta na usevima, problemima u saobraćaju, rizik od udara groma, prekid u vezama i elektronskoj opremi, kao i rizik od požara.

Stoga, mole se građani da se pridržavaju sledećih saveta i mera:

  • Ograničiti prisustvo u blizini vodotokova i mesta podložnih bujičnim vodama.
  • Izbegavati šetnje u Gradskom parku i na Vršačkim planinama.
  • Kontaktirati Sektor održavanja javnih površina preko dežurnog službenika na prijavnici JKP “Drugi oktobar” (060/843-5200) u slučaju problema na objektima i u gradskom jezgru.

Ove mere se primenjuju u saradnji sa Inspekcijskim organima, nadležnim službama i preduzećima. Koordinisano i stručno dejstvovanje je od suštinskog značaja u prevazilaženju potencijalnih posledica.

Zajedno sa nadležnim organima, Sektor za vanredne situacije MUP-a obaveštava javnost da će se pratiti razvoj situacije i preventivne mere prilagođavati na osnovu najnovijih informacija.

Uz molbu za razumevanje i strpljenje građana, ovo obaveštenje ima svrhu da podigne svest o potencijalnim rizicima i pomogne u poduzimanju neophodnih mera predostrožnosti.