“MORAMO SPREČITI RUSIJU” Razgovarali Erdogan i Zelenski: Ovo je najveća želja turskog predsednika (FOTO)

 “MORAMO SPREČITI RUSIJU” Razgovarali Erdogan i Zelenski: Ovo je najveća želja turskog predsednika (FOTO)

Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je danas sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o potrebi deblokade ukrajinskih luka i obnavljanja izvoza žitarica, preneo je Rojters.

Zelenski je na svom Tviter nalogu napisao:“Mi cenimo podršku. Razgovarali smo o važnosti deblokade luka i obnavljanja izvoza žita. Takođe, moramo sprečiti Rusiju da uzme naše žito sa (okupiranih teritorija)”.

U saopštenju administracije turskog predsednika, koja je objavljena na Tviteru, navedeno je da je Erdogan istakao da je njegova najveća želja da obezbedi mir u Ukrajini.

On je istakao i da Ankara nastavlja da radi na sprovođenju plana koji su pripremile UN u vezi sa isporukom žita iz Ukrajine na svetska tržišta.

Erdogan se založio za rešavanje ukrajinske krize diplomatskim putem, istakavši da je za to neophodno da bude spreman pregovarački sto.

S tim u vezi, kako je naveo, spreman je da uloži sve napore, uključujući posredovanje, da se obnovi “istanbulski proces”.

Predsednik Turske je danas o ukrajinskoj krizi i pitanjima izvoza žitarica razgovarao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

BONUS VIDEO: Ukrajinska policija došla na nudističku plažu da uruči pozive za vojsku – golaći se razbežali