MOMENAT KADA JE EKSPLODIRALA CISTERNA ZA GORIVO! Vozila saobraćala kada je PUKLO na Krimskom mostu – hitno se oglasili iz Rusije (VIDEO)

 MOMENAT KADA JE EKSPLODIRALA CISTERNA ZA GORIVO! Vozila saobraćala kada je PUKLO na Krimskom mostu – hitno se oglasili iz Rusije (VIDEO)

Foto: Twitter Printscreen/ @Gulli_ver_sn

Ruska državna agencija RIA Novosti objavili su saopštenje Nacionalnog antiterorističkog komiteta da je glavni uzrok eksplozije i rušenja drumskog dela mosta eksplozija, odnosno da je kamion dignut u vazduh.

– Danas u šest sati i sedam minuta na automobilskom delu Krimskog mosta sa strane Tamanskog poluostrva u vazduh je dignut kamion, što je dovelo da zapaljenja sedam cisterni sa gorivom železničkog voza koji se kretao prema poluostrvu Krim, kaže se u izveštaji Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Prema navodima ovog komiteta dva elemnta mostovske konstrukcije su delimično urušeni, dok luk iznad kopmenog dela nije oštećen.

Kako su ranije saopštile krimske vlasti, nije bilo žrtava. Prema rečima šefa regiona Sergeja Aksenova, prema vizuelnoj proceni, jedan automobilski konac mosta – od Kerča do Tamana – je netaknut.

Saobraćaj na mostu je obustavljen, plovidba moreuzom se nastavlja. Vlasti su pripremile trajektni prelaz za pokretanje i otvorile dva privremena parkinga za vozače u blizini sela Iljič i na raskrsnici Taman-Volna na Krasnodarskoj teritoriji.

Predsednik Vladimir Putin naredio je formiranje vladine komisije koja će utvrditi uzroke vanredne situacije i otkloniti posledice. U njemu će biti i šefovi Krasnodarske teritorije i Krima, predstavnici agencija za sprovođenje zakona. Na lice mesta izašli su čelnici Ministarstva za vanredne situacije i Ministarstva saobraćaja.

Krimski most je najduži u Rusiji, njegova dužina je 19 kilometara. Automobilski deo je pušten u rad u maju 2018. godine. A u decembru 2019. godine njegovim železničkim delom krenuli su prvi vozovi.

U momentu eksplozije na most su saobraćala vozila, ali kako se nezvanično saznaje, pukom srećom, niko nije poginuo. Eksplozija je bila toliko jaka da je deo konstrukcije upao u vodu. 

Pročitaj još