MOLDAVIJA NA KORAK OD RATA? Pridnjestrovlje uvelo CRVENI NIVO OPASNOSTI – naše komšije pozvale svoje građane da HITNO napuste zemlju

 MOLDAVIJA NA KORAK OD RATA? Pridnjestrovlje uvelo CRVENI NIVO OPASNOSTI – naše komšije pozvale svoje građane da HITNO napuste zemlju

Foto: Shutterstock

Ministarstvo inostranih poslova Bugarske pozvalo je sunarodnike da napuste Moldaviju, uzimajući u obzir “kompleksnu situaciju” u toj zemlji i oko nje.

– Uzimajući u obzir kompleksnost situacije u Moldaviji i oko nje, pozivamo naše sunarodnike da se uzdrže od svih putovanja u tu zemlju. Pozivamo građane Bugarske koji se nalaze na teritoriji Moldavije da preduzmu mere kako bi izašli iz zemlje postojećim transportnim sredstvima – navodi se u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom sajtu MIP-a.

Situacija u Pridnjestrovlju

U Pridnjestrovlju su se dogodila tri teroristička napada – na zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju, u blizini vojne jedinice u blizini sela Parkani i na toranj radio-televizijskog centra u blizini sela Majak.

U republici je uveden “crveni” nivo terorističke opasnosti. Istražni komitet Pridnjestrovlja pokrenuo je krivične postupke po članu “teroristički napad koji je izvršila grupa lica upotrebom vatrenog oružja”.

Izvor u Tiraspolju saopštio je da su terorističke napade u nepriznatoj republici izvršila tri neidentifikovana lica koja su stigla sa teritorije Ukrajine. Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike u sredu je potvrdilo da je sa ukrajinske strane pucano u pravcu sela Kobasna, gde se nalaze vojna skladišta.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *