“MOJ SIN NIKADA NE BI PREKRŠIO ZAKON” Policija uhapsila dečaka (12), uperili pištolje u njega, komšija sve snimao – razlog je FRAPANTAN! (VIDEO)

 “MOJ SIN NIKADA NE BI PREKRŠIO ZAKON” Policija uhapsila dečaka (12), uperili pištolje u njega, komšija sve snimao – razlog je FRAPANTAN! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Policija Mičigena našla se na meti kritika nakon što su stavili lisice 12-godišnjem dečaku koji se navodno uklapao u opis muškarca traženog zbog krađa automobila.

Majkl Bernard, otac dečaka, razgovarao je sa policajcima Lensinga nakon što su stavili lisice njegovom 12-godišnjem sinu i smestili ga na zadnje sedište patrolnog vozila. Incident se dogodio u četvrtak u naselju Vejverli park u kojem Bernard živi sa sinom Tašonom.

Komšija je sve snimio na svoj mobilni telefon a snimak je zadobio više miliona pregleda na društvenima mrežama i izazvao reakcije i komentare ljudi koji su doveli u pitanje policijsku akciju. Bernard je rekao da je slomljen što mu je sin bio pritvoren.

– Bio sam besan zbog toga jer moj sin nikada ne bi prekršio zakon. Stoga sam požurio da pitam policajca u čemu je problem i zašto je moj sin u lisicama – rekao je on.

Ispričao je da je prao suđe i rekao sinu da baci smeće, ali kako ga dugo nije bilo nazad izašao je i sam da proveri šta se dešava.

– Na moje iznenađenje, policija ga je držala u lisicama – rekao je otac. Tašon je ispričao svom ocu da je policija uperila pištolje ka njemu.

– Bio je zapanjen jer nije zna šta se dešava – rekao je Bernard.

Porodica je na konferenciji u petak rekla da razmatraju da tuže grad i ispituju pravne opcije. Policija je navela da se dečak uklapao u opis čoveka kojeg traže zbog krađe automobila u području i nazvala incident “tragičnim nesporazumom”.

Dodali su da se nadaju da “ovaj nesrećni slučaj na pogrešnom mestu u pogrešno verme” mogu da ostave iza sebe i rekli da nude pomoć za bilo kakve traume koje je 12-godišnjak pretrpeo.