MISTERIOZNI SLUČAJ ZA POLICIJU! “Imamo ubistvo, ali ne i žrtvu” – nema tela, a niko nije ni prijavljen kao nestalo lice

 MISTERIOZNI SLUČAJ ZA POLICIJU! “Imamo ubistvo, ali ne i žrtvu” – nema tela, a niko nije ni prijavljen kao nestalo lice

Foto: Profimedia

Francuska policija ovih dana se suočava sa zaista nesvakidašnjim slučajem, a po svemu sudeći reč je o jednoj velikoj misteriji.

Kako prenosi BBC, policija je ubeđena da je došlo do ubistva, ali problem je u tome što nigde nema leša, a niko nije prijavljen ni kao nestalo lice. U ovoj stvarnoj misteriji koja nalikuje krimi romanima poput “Ubistvo u Orijent ekspresu”, državni tužilac apelovao je na javnost da pomogne da se otkrije ko je osoba koja bi mogla da bude mrtva.

– U 23 godine rada kao sudija za prekršaje, nikada nisam doživeo ovakvu situaciju – rekao je Remi Kuten.

Nemamo telo, kao ni identitet osobe za koju verujemo da je ubijena – rekao je.

Ono što policija ima je osumnjičeni. Naime, on je 46-godišnji Poljak koji već dugi niz godina živi u Francuskoj, radeći kao stolar. Neimenovani muškarac je trenutno u pritvoru.

Policija smatra da je 9. marta osumnjičeni, upravljajući crnim audijem pod dejstvom alkohola, oborio ženu biciklistu na putu u blizini grada Grand Bourgtheroulde, 140 km severozapadno od Pariza. Misleći da ju je ubio, otišao je kući po ašov. Ali kada se vratio, otkrio je da je još uvek živa.

Dakle, policija veruje da je muškarac povređenu ženu “dokrajčio” ašovom, a zatim zakopao njeno telo, a da je bicikl bacio na deponiju smeća. Postoji vrlo malo materijalnih dokaza da se bilo šta od ovoga zaista dogodilo. Nema tela, nema priznanja policiji, nema bicikla. Povrh svega, nema izveštaja o nestanku žene bicikliste.

Razlog zašto je policija sigurna

Razlog zašto je policija sigurna da se ubistvo ipak dogodilo je taj što je čovek prvobitno rekao ljudima koji su mu tada bili u blizini da je to uradio.

Dana 14. maja, više od dva meseca kasnije, bivša devojka osumnjičenog otišla je u policijsku stanicu u Diepu. Tada je policiji ispričala da ju je njen bivši pozvao telefonom u pijanom stanju 9. marta i da joj je tom prilikom otkrio da je ubio nesrećnu ženu. To je bila njegova prvobitna verzija priče, da bi je potom osumnjičeni ponovo pozvao i rekao da je žena zapravo u redu, da je živa i da je otišla kući. Zabrinuta zbog toga što je čula, sutradan je otišla da vidi osumnjičenog. On nije bio kod kuće, ali je na njegovom automobilu bilo oštećeno vetrobransko staklo i tu se nalazila velika crvena mrlja. Zatim se 13. marta susrela sa osumnjičenim, a ovaj put on je ispričao celu priču, uključujući ubistvo lopatom i zakopavanje.

Još tri svedoka su ga čula kako iznosi različite verzije nesreće.

Jedna prijateljica koja je kasnije istog dana otišla do njegove kuće zatekla ga je kako mahnito čisti svoj oštećeni automobil. On joj je rekao da je biciklistkinja preživela. Ipak, prijatelj je slikao automobil, a te fotografije su sada ključni deo policijskih dokaza. Inkriminirajuća je i činjenica da je osumnjičeni izjavio da je audi, koji je pronađen u izgorelom stanju sredinom aprila, ukraden. U stvari, kasnije je priznao policiji da ga je on sam zapalio.

Osumnjičeni je uhapšen u junu, a prvobitno je rekao da je priča o nesreći bila “loša šala”, izmišljena kako bi se njegova bivša devojka sažalila na njega. Za oštećenje na automobilu je tvrdio da ga je sam naneo, koristeći pileću krv za mrlju.

Prema navodima policije, on je podlegao pritisku policije i naknadno priznao da se zaista dogodila nesreća, ali da je žrtva bila nepovređena, pre nego što je još jednom ponovio objašnjenje svoje “loše šale”.

Policija ima zadatak da hitno otkrije ko je potencijalna žrtva, kako bi se slučaj nastavio dalje.

– Veliki broj ljudi nestane, a da se policiji ne prijavi – rekao je tužilac Remi Kuten.

Među mogućnostima su i da je žena bila turistkinja ili stranac, ili možda neko na dugoj biciklističkoj vožnji. Takođe je moguće da je reč o prosjakinji, ili nekome ko je potpuno izolovan od porodice. U žalbi svedocima koju je izdala policija u Ruanu opisuje se da žena ima između 40 i 60 godina, da je nosila ranac i da je na biciklu verovatno nosila bisage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *