MISTERIJA PRONAĐENOG SKELETA U NIŠU: Ljudske kosti pronađene na njivi, a ovo buni čak i policiju

 MISTERIJA PRONAĐENOG SKELETA U NIŠU: Ljudske kosti pronađene na njivi, a ovo buni čak i policiju

Foto: SrbijaDanas/Saša Džambić/Shutterstock

DNK analiza skeleta koji je pronađen 19. oktobra na njivi kod Pasi Poljane, pokazala je da nije u pitanju nijedan od trojice nestalih muškaraca iz okoline Niša, od kojih je uzet biološki material na upoređivanje.

Kako se već pisalo, DNK je uzet od rođaka nestalih Slaviše Milića iz Ćurline, Svetislava Radojičića (82) iz Popovca i Dragoljuba Božinovića (85) iz Niša, kako bi se upoređivanjem biološkog materijala proverilo da li su pronađene kosti pripadale nekome od njih, ali je dobijen negativan rezultat.

– Nema nikakvog poklapanja DNK materijala uzetog iz kostiju skeleta sa biološkim materijalom rođaka trojice nestalih. DNK analiza će biti ponovljena kada se uzme biološki material od srodnika drugih nestalih osoba za koje postoji sumnja da bi moglo da se radi o njima – kaže izvor.

Milić je nestao u periodu između marta i novembra 2020. godine, Božinoviću se gubi svaki trag 13. jula ove godine dok je Radojičić poslednji put viđen 2. avgusta 2022. godine. Kako smo već pisali, ljudske kosti kod Pasi Poljane pronađene su 19. oktobra kada je jedan meštanin krenuo da preore njivu koja nije duže vreme obrađivana. Skelet je bio bez kostiju ruku i stopala koje su kako se pretpostavlja raznele manje životinje i nisu pronađena nikakva dokumenta već samo pantalone braon boje a ono što se do sada zna jeste to da je u pitanju muškarac stariji od 60 godina, da smrt nije nasilna i da je imao protetske radove na vilici, takozvane “mostove”, kojima su nadoknađeni nedostajući zubi.

Kako se saznaje, policija je na osnovu ovih nalaza suzila krug sa devet nestalih osoba iz niškog kraja na pomenuta tri muškarca od kojih je najveća je šansa bila da bi to mogao biti Slaviša Milić, jer su ćerke Božinovića i Radojičića u startu navele da to nisu oni zbog podatka o protetskim radovima na vilici, budući da prvi nije imao zube a drugi nije imao nikakvu protetiku.

Nestali bez traga

Slaviša je u vreme nestanka imao oko 60 godina, živeo je sam u Ćurlini, nije se ženio i nije imao dece. Po rečima meštana, sve je krenulo nizbrdo nakon smrti njegovih roditelja jer se uz sve životne nedaće povremeno odao i piću. Nakon što mu se zapalila kuća, zbrinut je martu 2020. godine u Doljevcu, u privremenom smeštaju preko socijalnih službi a kada je tačno nestao nije poznato – policiji je nestanak prijavljen tek u novembru 2020. godine kada je to saznanje došlo do njegovog brata od strica Nebojše Milića. Dragoljub je nestao na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu nakon što je iz kuće izašao na kratko, do obližnje apoteke. Budući da mu je zafalilo novca, vratio se do kuće ali, iako se kretao usporeno sa štapom, u apoteku više nije došao niti se vratio kući. Poslednji put su ga snimila kamere sa jedne trafike na autobuskom stajalištu… Radojičić je nestao prilikom povratka sa vašara u Niškoj Banji, kada je poslednji put viđen 2. avgusta na autobuskom stajalištu. Posle 17 dana i pregledavanja kamera iz gradskih autobusa, utvrđeno je da je sišao u Vrtištu odakle mu se gubi svaki trag.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *