MISTERIJA POSTAJE SVE VEĆA Anino telo još uvek nije nađeno, ali je napokon otkriveno – evo šta se dešava sa decom Volšovih

 MISTERIJA POSTAJE SVE VEĆA Anino telo još uvek nije nađeno, ali je napokon otkriveno – evo šta se dešava sa decom Volšovih

Foto: Društvene mreže

Uskoro će tačno 6 meseci od misterioznog nestanka Srpkinje koja je živela u Americi,  Ane Volš, za čije je ubistvo optužen njen suprug Brajan Volš, kojem se suđenje nastavlja u avgustu, a njena sestra još nije dobila starateljstvo nad njihovo troje dece.

Nezvanično se saznaje, deca, sinovi od 2, 4 i 6 godina, se i dalje nalaze pod nadzorom američkih nadležnih službi.

– Deca su pod nadzorom američkih socijalnih službi u okviru sistema Foster Care – kaže izvor.

Odmah nakon hapšenje Brajana Volša, brigu o sinovima porodice Volš, preuzela je socijalna služba odnosno Odeljenje za decu i porodicu u Masačusetsu, a za starateljstvo nad njima se bori se njena sestra Aleksandra, koja živi u Kanadi.

Kako je pisano a kako je objasnio advokat Željko Pavlović, pošto se radi o maletnoj deci, potpuno je prirodno da se za staratelja postavi srodnik, odnosno tetka, Anina sestra, a u korist tome ide i to što ima američko dražvljanstvo koje imaju i deca, a i to što su je deca viđala, odnosno poznaju je.

Ana Volš
Foto: Youtube printscreen/Boston 25 News

Uz ogradu da se u Americi, pa i Engleskoj primenuje anglosaksonsko pravo koje nije na istoj bazi kao što je evrokontinentalna baza rimskog prava, ali da se radi o opšte pravnom principu u razvijenom svetu, Pavlović je kazao da ipak po prirodi stvari prvi staratelj bi trebalo da bude srodnik, što je u ovom slučaju tetka, odnosno sestra Ane Volš:

– Moj zaključak je, da je potpuno prirodno, imajući u vidu stepene srodstva, da to bude tetka odnosno Anina sestra, nego neko u petom stepenu srodstva. Vrlo je prosto, jer se pretpostavlja da su i deca ranije viđala tu osobu i da je ta osoba bliža sa detetom. To je potpuno normalno.

Prema njegovim rečima, za staratelja ne može da se postavi osoba koja je lišena poslovne sposobnosti ili roditeljskog prava, zatim osoba čiji su interesi u sukobu i suprotnosti sa interesima štićenika i osoba za koju se sumnja, s obzirom na njihova lična svojstva i odnose sa štićenikama, da će pravilno obavljati posao staratelja.

Ana Volš nestala je 1. januara, a Brajan je 4. januara prijavio Anin nestanak kompaniji za koju je radila i rekao da je porodični dom u Kohasetu napustila 1. januara ujutru zbog “hitnih poslovnih obaveza” u Vašingtonu gde, međutim, nikad nije stigla.

Brajan Volš je nekoliko dana kasnije uhapšen zbog ometanja istrage, a zatim je i podignuta optužnica za njeno ubistvo.

Pošto je navodno ubio Anu, Brajan je uzeo dečiji Ajped na kojem je guglao 21 stvar, između ostalog o tome kako raskomadati i osloboditi se tela i to u ranim jutarnjim časovima 1. januara, naveli su istražitelji. Na istom Ajpedu registrovane su slične pretrage od 4:50 ujutru do 14 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *