MISTERIJA OKO UBICE NA TROTINETU! Ovo je veza između ubijenog Luke Žižića i žestokog momka Zečevića – likvidacija po istom “receptu”

 MISTERIJA OKO UBICE NA TROTINETU! Ovo je veza između ubijenog Luke Žižića i žestokog momka Zečevića – likvidacija po istom “receptu”

Foto: Društvene mreže

Stefan M. (23) iz Kraljeva, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je u kafiću na Novom Beogradu ubio Luku Žižića (38), a potom pobegao na električnom trotinetu, sumnjiči se i za likvidaciju Nikole Zečevića, zvanog Zeka (38), 12. februara prošle godine u Kragujevcu!

Kako je saopšteno iz MUP, Stefan M. se sumnjiči da je toga dana u večernjim satima, sa više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio Kragujevčanina.

Već u pritvoru

– S. M. se nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je 28. aprila ove godine izvršio teško ubistvo tridesetsedmogodišnjeg muškarca u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu – saopštila je policija.

Podsetimo, likvidaciju Luke Žižića, kao i Nikole Zečevića godinu dana ranije u Kragujevcu, snimile su kamere. Na jezivom snimku ubistva Zečevića vidi se kako ga napadač s fantomkom i kapuljačom prati, pritrčava mu s leđa i ispaljuje u njega hice.

– Ubica, za kog se sumnja da je Stefan M., pucao je u Zeku u glavnoj ulici u Kragujevcu, u kojoj je on i živeo. Očevici su tada ispričali da je posle zločina ubica pobegao sporednom ulicom, pretpostavljalo se da su ga čekali saučesnici, ali se ne isključuje mogućnost da je i tada, kao i posle ubistva Žižića na Novom Beogradu, pobegao električnim trotinetom – navodi sagovornik.

Stefanu M., podsetimo, lisice su stavljene u Kraljevu 4. maja zbog sumnje da je 28. aprila ušao u kafić “Ritual” čiji je vlasnik bio Luka Žižić, obučen u radničko odelo, sa maskom preko lica, kačketom na glavi i rukavicama na rukama. Pitao je da ode do toaleta, a kada je izašao prišao je Žižiću i zapucao. Lukin brat i dva prijatelja, koji su sedeli za stolom skočili su odmah na njega i gotovo ga savladali.

– Oteli su mu pištolj iz kog je ispao šaržer, skinuli mu rukavice, kačket i masku, pa mu je sigurnosna kamera u kafiću snimila lice. Ubici su čak zadali i povrede, zbog kojih je počeo da krvari, pa je ostavio puno tragova u kafiću. Međutim, kada je Žižićev brat dohvatio nož i krenuo da ga zakolje, prijatelji su pritrčali da ga spreče i on je iskoristio taj trenutak da pobegne – podseća izvor.

Štek-stan u Kraljevu

Kako je utvrđeno, vratio se u rodno Kraljevo, u štek-stan u kom je i uhapšen, a lisice su u međuvremenu stavljene i saučesniku koji mu je pomogao da pronađe skrovište.

– Istragu ubistva Žižića vodi Više tužilaštvo u Beogradu, po čijem je nalogu i uhapšen, dok istragu Zečevićeve likvidacije vodi tužilaštvo u Kragujevcu – podseća sagovornik i dodaje da je Stefan M. od ranije bio poznat policiji i da je prethodno bio hapšen 12 puta, zbog posedovanja narkotika, tuča, krađa i drugih blažih krivičnih dela, a osuđivan je tri puta. Sada mu, kako dodaje, preti doživotna robija.

Motiv nepoznat

Ispituje se ko je naručilac

Motiv likvidacije Luke Žižića, kao i Nikole Zečevića u Kragujevcu i dalje je nepoznat. Žižić, prema rečima prijatelja, nije pripadao kriminalnom miljeu, dok je prva žrtva Stefana M. Nikola Zečevića, navodno, u Kragujevcu slovio za žestokog momka, koji je bio umešan u jednu pucnjavu, ali je kao i Žižić bio vlasnik ugostiteljskog objekta.

– Za sada je jedina sličnost između dve žrtve Stefana M. to što su bili vlasnici ugostiteljskih objekata. Ne isključuje se mogućnost da je i jednog i drugog Stefan M. ubio za novac. Ispituje se ko bi, eventualno, mogao da bude naručilac – dodaje sagovornik.

Izvor: kurir.rs