MISTERIJA – GDE SU NJIH PETORICA? Dugačka lista smrti, ali oni se i dalje vode kao NESTALI (FOTO)

 MISTERIJA – GDE SU NJIH PETORICA? Dugačka lista smrti, ali oni se i dalje vode kao NESTALI (FOTO)

Foto: Facebook printscreen, MUP Srbije

Tokom 2019. i 2020. godine nestalo je najmanje 19 muškaraca iz kriminogene sredine, a hapšenjem prvo klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a potom i vračarskog klana na čelu sa Nikolom Vušovićem i Urošem Piperskim, istražitelji su otkrili šta se desilo sa 14 nestalih, dok se pet osoba sa crnog spiska i dalje vodi kao nestalo!

U februaru prošle godine, kada je iza rešetaka završila jedna od najmonstruoznijih kriminalnih grupa u regionu, klan Belivuk-Miljković, koji je bio beogradski ogranak kavačkog klana, u javnosti se pojavila lista osoba o čijim sudbinama se ništa nije znalo dugo vremena. Klupko je počelo da se odmotova, pa je i otkriveno da je većina tih ljudi brutalno ubijena.

Postoje sumnje

Na crnom spisku nestalih i dalje se nalaze imena Strahinje Markovića (22), Strahinje Beloševića (31), Filipa Marjanovića (23), Vukašina Gošovića (21) i Jove Kecmana (51).

Posotoje sumnje o tome šta se dogodilo i sa preostalom petoiricom nestalih, pa se očekuje da će novim hapšenjem saradnika kavačkog klana biti rešene i ove misterije.

Petorica nestalih, prema rečima njihovih porodica, iz svojih domova su otišla “da nešto završe”, uglavnom bez telefona i dokumenata, a sudbine dva mladića koja su nestala na granici sa Crnom Gorom skoro tri godine su potpuna nepoznanica.

– Filip Marjanović i Vukašin Gošović poslednji put su viđeni kada su početkom 2020. krenuli u Crnu Goru. Gošović je bio deo Partizanove navijačke frakcije, suprotstavljene Belivukovoj, a bio je blizak Goranu Veličkoviću Goksiju, koji je ubijen u avgustu 2020. u kući strave u Ritopeku – podseća izvor.

Gošovićevo poznanstvo sa Veličkovićem potvrdila je i advokatica Vesna Golubović, koja je ranije zastupala Veličkovića, a sada zastupa njegovu udovicu.

Zajedno im sudili

– Njima se zajedno sudilo zbog nošenja oružja. Međutim, dok je taj predmet stigao do glavnog pretresa, obojica su se već vodila kao nestali. Gošović je nestao mesecima pre Veličkovića. U to vreme su bili ugroženi svi koji su bili bliski drugim Partizanovim frakcijama i Veličkoviću – kaže advokatica.

Oko pola godine posle njih, krajem juna 2020. nestao je i Strahinja Marković. Njegovi roditelji su saznali da je njegov auto na dan nestanka bio parkiran ispred kuće Aleksandra Šarca.

Aleksandar Šarac
Foto: Instagram, Printscreen TV Pink

Podsetimo, Šarac je likvidiran u TC “Ušće” 17. oktobra 2020, za šta se sumnjiči vračarska grupa.

– Marković je navodno iz Šarčeve kuće otišao sa Nikolom Kačarevićem, koji je uhapšen kao deo “vračaraca”, zbog sumnje da je namamio Šarca na smrtonosni sastanak – podseća izvor.

Samo 12 dana kasnije, nestao je i njegov imenjak iz Aranđelovca, Strahinja Belošević. Njemu se trag izgubio 12. jula 2020.

Navijač Partizana

– Tog dana je devojci i ocu rekao da ide do grada bez telefona i dokumenata. Porodica je sumnjala na Belivukov klan zbog kuće na Rudniku koju je ova grupa koristila, a gde je Strahinja često boravio u svojoj vikendici. Takođe, on je bio i strastveni navijač Partizana. Išao je često za Beograd, družio se sa momcima sa Juga, a bio je blizak ubijenom Goksiju, najviše kao navijač – kaže Strahinjin poznanik i napominje da se znalo da Strahija diluje drogu.

Foto: Nestali Srbija

Peto ime sa spiska pripada fitnes-treneru Jovi Kecmanu, koji je bio i trener bivšoj ženi Jovana Vukotića, sada ubijenog vođe škljarskog klana.

Svedok-saradnik rešio šest misterija

Srđan Lalić, svedok-saradnik protiv Belivuka i Miljkovića, tokom svog svedočenja otkrio je šta se desilo sa čak šestoricom muškaraca sa spiska.

– Srđan Lalić, koji je i sam bio član klana i koji je, po sopstvenom priznanju, učestvovao u zločinima, svojim svedočenjem je taj spisak dosta skratio, a dobrim operativnim radom policija je uspela da zatvori neke slučajeve za koje je postojala sumnja, ali ne i dokazi – objašnjava sagovornik i podseća da je Lalić, između ostalog, otkrio da je Belivukova ekipa ubila i Mirka Kojića, Ljubomira Lainovića, Gorana Mihajlovića i Nikolu Mitića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *