MISLIO DA JE UDARIO SRNU, A NE ŽENU? Savo audijem pokosio Dušicu nasred puta, preminula je u mukama

 MISLIO DA JE UDARIO SRNU, A NE ŽENU? Savo audijem pokosio Dušicu nasred puta, preminula je u mukama

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/RINA/Privatna arhiva/Društvene mreže

Savo D. (44) iz okoline Lučana, poljoprivrednik i vlasnik velikog malinjaka, koji je osumnjičen da je na putu Lučani-Guča, svojim “audijem” pokosio i usmrtio Dušicu Ikodinović (40), pa pobegao s lica mesta, na saslušanju je tvrdio da je mislio da je udario srnu, a ne ženu?!

Kako navode nezvanični izvori, Savo D. je izrazio kajanje i naveo da je bio u šoku kada je saznao da je usmrtio ženu.

Dušičino telo pronađeno je nekoliko dana nakon što je njen nestanak prijavljen, u šiblju pored puta. Odmah je utvrđeno da je Dušica na telu imala brojne povrede, a obdukcija je potom i potvrdila da je preminula usled posledica saobraćajne nesreće. Njena sestra ispričala je da su joj rekli da je Dušica bila živa nakon udarca automobila, i da je preminula u mukama

Vozač, Savo D. uhapšen je nekoliko dana kasnije. On se nije zaustavio, niti pokušao da pomogne nesrećnoj ženi koju je, kako se sumnja, audijem pokosio.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom licu u saobraćajnoj nesreći, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

– Okrivljeni je izjavio da nije sporno da je bio učesnik saobraćajne nesreće i da je upravljao svojim vozilom – kazao je za Novosti advokat osumnjičenog, Miloljub Jovičić.

– Rekao je da je do nesreće došlo prilikom mimoilaženja sa automobilom koji mu je dolazilo iz suprotnog smera. Naveo je da je tom prilikom “udario u nešto”, ali da je pomislio da je na put izletala neka divljač, jer da je neko bio na kolovozu on bi morao da ga uoči. Zato se i nije zaustavljao – kaže on i dodaje:

– Pošto mu je otac prek čovek i da ne bi imao problema zbog štete, odmah je pozvao ovlašćeni servis i otišao za Čačak da popravi vozilo. Znači, nije se krio, jer je sve radio javno i kod ovlašćenih servisa. Tek kada je uhapšen saznao da je imao kontakt sa pešakom i odmah mu se “sve smutilo u glavi”. Osetio je šok i pokajanje, zbog čega je u teškom psihičkom stanju.