“MISLILA SAM DA ĆE SVE DA NAS POBIJE” Divlji Zapad na Vračaru, očevici pucnjave opisali horor koji su preživeli

 “MISLILA SAM DA ĆE SVE DA NAS POBIJE” Divlji Zapad na Vračaru, očevici pucnjave opisali horor koji su preživeli

Foto: Instagram Printscreen/192_rs

Stanovnici beogradske opštine Vračar potreseni su dešavanjima koja su se u prethodnih 20 dana dogodila na njihovim ulicama. Sinoć je uhapšen mladić (20) zbog sumnje da je ranio dve osobe na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja u Beogradu, a očevici sinoćne pucnjave otkrivaju šta se dogodilo.

Radnica jedne obližnje radnje navodi da je malo pre vatrenog okršaja videla sumnjivog mladića ispred lokala, za koga se kasnije ispostavilo da je uhapšeni.

– Videla sam mladića sa kapuljačom koji je stajao kod trafike. Primetila sam da mu je rukav spušten ispod ruke, ali nije mi ni palo na pamet da je ispod krio pištolj. Vrteo se, razgledao, a u jednom trenutku je zastao. Kao da je prepoznao nekoga, odnosno tog ranjenog mladića. Samo je podigao ruku, izvukao pištolj i zapucao. Uplašila sam se, utrčala u lokala i samo se nadala da neće sve da nas pobije – navodi ova žena koja je zamolila za anonimnost.

Kako kaže, nijednog mladića nije prepoznala, ali navodi i da je taj deo Vračar izuzetno prometan, pa je i pitanje ko su ti mladići koji su od ranije poznati policiji, o čemu smo pisali.

Čekao je da se taj lik pojavi i kada ga je ugledao ispalio je 4 metka u njegovom smeru. Jedan je pogodio slučajnog prolaznika, odnosno kažu da je Makedonac, drugi je pogodio tog dečka koga je čekao, a ostali su odleteli ka lokalima. Moglo je užasno da se završi. Taj pucač je najnormalnije prešao ulicu i krenuo ka parku, a neko od prolaznika je viknuo “Držite ga, pucao je, ubio je nekoga”. Tada je on počeo da trči, preskočio je ogradu i uleteo u parkić pun dece, odakle mu se gubi trag. Uhapšen je nekoliko ulica odatle – kaže potresena žena.

Meštani Vračara navode da se ne osećaju bezbedno od početka meseca kada se dogodio masakr u školi “Vladislav Ribnikar”, a da je svaki dan počeo da budi novi strah šta će se dogoditi – kao da žive na “divljem zapadu”.

Jedan metak je proleteo pored glave radnika iz obližnjih radnji, odmah su izleteli ljudi da pomognu mladiću, podvezali su mu nogu dok je makedonski državljanin od straha i šoka počeo da beži, ušao u prolaz u Novopazarskoj ulici pored jedne radnje odakle su radnici pozvali Hitnu – završava sagovornica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *