“MISLE DA SAM DEMENTAN…” Pešićevo prvo obraćanje posle kraha na Evrobasketu! Kaže da ga NIKO NIJE ZVAO

 “MISLE DA SAM DEMENTAN…” Pešićevo prvo obraćanje posle kraha na Evrobasketu! Kaže da ga NIKO NIJE ZVAO

Foto: Youtube printscreen/BalkaNA

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, nije se često pojavljivao u javnosti od kraja razočaravajućeg Evropskog prvenstva.

U razgovoru u emisiji “Top Gol”, osvrnuo se na kritike koje je pretpreo zbog poraza u četvrtfinalu protiv Italije.

Ja sam trener 40 godina. I to moje kolege kažu – nije na vreme uzeo tajm-aut… Zašto Jokić nije počeo zadnju četvrtinu… On je demencija… Već zaboravlja… Star je, košarka mu je od pre ne zna se koliko godina. Ja se ponekada pitam, da li oni uopšte gledaju te utakmice – rekao je Pešić.

Od kraja tog takmičenja intervju je dao samo za sajt Košarkaškog saveza Srbije, a ispostavilo se da ga niko od novinara za isti nije zvao.

Od kada se završilo Evropsko prvenstvo, preko mesec dana, mene niko nije zvao. Niti jedan novinar. Niko. Apsolutno niko! Oni su napisali to što su napisali. Da nisam došao ovde u Sarajevo i da ne pričamo o košarci, ovo je prvi intervju – kaže Pešić.

Podsetimo, Pešić je ovih dana u Sarajevu, a u razgovoru sa Sabahudina Topalbećirevića je govorio i o drugim stvarima poput života u prestonici BiH, starim prijateljima, nekim drugim mečevima koji su iza njega i drugim temama.

Kao da nikada nisam ni odlazio iz Sarajeva. Emotivno gledano, ja sam uvek u Sarajevu. Zato što, ipak te godine koje sam ja proveo tu i privatno i poslovno su za mene najznajčajnije. Najduže sam i živeo u Sarajevu. Rođen sam u Novom Sadu, pa se moj otac vratio u Pirot. Sa 18 godina sam napustio Pirot i otišao u Beograd i tako dalje. Taj period je obeležio ne samo profesionalnu karijeru, već i život – sumirao je Pešić taj period svog života.