MINA DANAS SAHRANJUJE MAJKU: Po islamskim običajima NE BI SMELA da prisustvuje dženazi, EVO da li je došla!

 MINA DANAS SAHRANJUJE MAJKU: Po islamskim običajima NE BI SMELA da prisustvuje dženazi, EVO da li je došla!

Foto: Srbija Danas

Pevačica Mina Kostić podelila je sa svojim pratiocima na Instagramu da se desio smrtni slučaj u njenoj porodici i to prvog dana nove godine.

Mini je preminula majka Zoja Jašari, a pevačica ne može da dođe sebi od tuge.

– Moja mama je rodila desetoro dece i četvoro izgubila. Ja u njoj vidim sebe. Znam da ću biti takva kada ostarim – izjavila je pevačica svojevremeno.

Mina Kostić
Foto: Instagram/minakostic_official

Majka Mine Kostić danas će biti ispraćena na večni počinak, a dženaza će se održati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Zoja će biti ispraćena po islamskim običajima.

Interesantan detalj je da je Mina pravoslavna hrišćanka, iako potiče iz muslimanske porodice.

– Volim da se našalim da je u našoj kući velika sloga, iako pod istim krovom žive ljudi koji poštuju različite religije. Ja sam hrišćanka, brat musliman, a snaja budistkinja. Ona ustaje u pet ujutru i nekada se dva sata moli Budi, meni je to prelepo. Svaki dan se molimo svo troje – priznala je svojevremeno pevačica.

Samom činu muslimanske sahrane prisustvuju samo muškarci. Preminuli se sahranjuje licem okrenutim ka Meki, a prisutni 3 puta bacaju šaku zemlje u grob. Do same dženaze se nije znalo da li će Mina prisustvovati sahrani majke Zoje, ukoliko se uzme u obzir poštovanje ovog islamskog običaja.

Ipak, pevačica je odlučila da zanemari običaje, pa se na groblju pojavila u prisustvu repera Ivana Ivanovića Đusa kako bi ispratila majku na večni počinak. 

Mina Kostić
Foto: Srbija Danas