MILAN (25) UPUCAN DOK JE ŠETAO PSA! Metak ga pogodio pravo u grudi, a ubica izgovorio skandalozne reči (FOTO)

 MILAN (25) UPUCAN DOK JE ŠETAO PSA! Metak ga pogodio pravo u grudi, a ubica izgovorio skandalozne reči (FOTO)

Foto: Facebook/Printscreen

Na današnji dan pre dve godine u Filadelfiji ubijen je Srbin Milan Lončar (25).

Njegov jedini “greh” je bio što je u pogrešno vreme na pogrešnom mestu izašao da prošeta psa.

Mladog Srbina ubio je Džozefus Dejvis, koji je u avgustu 2022. osuđen na doživotnu robiju.

Milan je upucan na samo blok udaljenosti od svoje kuće i svega nekoliko blokova od mesta gde je ubica živeo. Lončara je metak pogodio pravo u grudi.

Dejvis je u vreme izvršenja Lončarevog ubistva bio na uslovnoj slobodi zbog prethodne pljačke i čekao je suđenje po optužbama za krađu automobila i napad na čuvara u zatvoru. Pušten je iz zatvora dve nedelje pre nego što će ubiti Lončara. Dejvis je imao saučesnika, a kada je naišao na Lončara pokušao je da mu ukrade novčanik, zatim je pucao u njega i pobegao, dok je Lončar ležao krvareći do smrti nasred ulice.

Milan Lončar rođen je u Vejnu, u porodici Zorana Lončara iz Batajnice i Ejmi Launsberi. Bio je diplomac Univerziteta Templ i tek zaposlen kao stručnjak.

Na suđenju Milanovom ubici sudija je pročitala 25 pisama koje su poslali porodica i prijatelji u kojima se detaljno opisuje kako je Lončareva smrt uticala na njihove živote. Svi su ga opisali kao brižnog i punog ljubavi, “najbolju osobu koju su ikada upoznali”.

Jelena Lončar (28) rekla je da od bratovljeve smrti nije mogla da radi više od 20 sati nedeljno. Odselila se iz Filadelfije.

– Bol i strah od nasilja i smrti su previše jaki da bih podnela život u Filadelfiji – poručila je ona.

Na saslušanju i izjašnjavanju o krivici Dejvis je, kako su preneli mediji u Americi, “pokazao malo emocija” dok se pojavio na sudu preko “Zum” platforme iz industrijskog popravnog centra u ovom gradu.

– Zurio je u kameru i, povremeno, zevao. U završnoj reči rekao je da je nevin i da su ga porotnici proglasili krivim na osnovu odeće. Moja rasa je, možda, odigrala ulogu – prenete su tada Dejvisove reči.

Ubistvo je zabeležio video-snimak sa obližnjih objekata i on je bio ključni dokaz na Dejvisovom dvodnevnom suđenju. Iako tužilac nije imao očevice zločina, rekao je da “se na snimku vidi kako ubica nosi prepoznatljive cipele i blistavi kaiš”.

– Nikada nećete zaboraviti taj kaiš i te patike – rekla je tužilac Džoan Peskatore.

Tužioci su tražili da Dejvisa sud osudi na smrt za ubistvo prvog stepena, tvrdeći da je namerno ubio Milana, pucajući mu u grudi. Porotnici su, međutim, glasali da se Dejvis osudi za ubistvo drugog stepena, jer se ubistvo dogodilo “tokom drugog krivičnog dela – pljačke”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *