MESAR UDARIO NA LALIĆA! Prekinuto suđenje Belivuku i njegovom klanu – opšti haos

 MESAR UDARIO NA LALIĆA! Prekinuto suđenje Belivuku i njegovom klanu – opšti haos

Foto: Shutterstock/TV Pink

Svedok saradnik Srđan Lalić na dva ročišta je govorio o zlodelima kriminalnog klana i svoju priču je trebalo da nastavi danas, a iskaze treba da daju i okrivljeni svedoci Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Sudsko veće upravo je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih i njihovih branilaca, jer je neophodno da svi budu prisutni kako bi se suđenje nastavilo.

Advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović javio se za reč i zatražio izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca i republičkog tužioca.

– U ime Marka Miljkovića želim da kažem da je spreman da se prema njemu primeni poligraf, bilo u prostorijama MUP-a, suda, pa čak i u prostorijama zatvora – rekao je Petrović i tako onemogućio da Srđan Lalić svedok saradnik nastavi sa svojim izlaganjem.

Zamenik tužioca Saša Ivanić osvrnuo se na zahtev za izuzeće i objasnio da je to samo reagovanje na svedočenje sedoka okrivljenog, a da ni jedan dokaz nije dostavljen.

– Šta se promenilo za 12 sati od kazivanja svedoka okrivljenog, nisu navedeni dokazi za ove tvrdnje odbrane. Predložem da sudsko veće odbaci ovaj zahtev za izuzeće – naveo je Saša Ivanić i dodao da za odbranu nije novina da postoji sklopljen sporazum o svedočenju.

– Sve ovo što je navedeno danas, nije predmet optuženja. Sve što je predmet optuženja je navedeno u iskazu, tako da ne postoji ni jedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci – naveo je tužilac Ivanić.

O izuzeću svih tužilaca u hijerarhiji, najverovatnije će odlučivati Državno veće tužilaca, pošto je traženo i izuzeće Republičkog i Apelacionog tužioca. Sudsko veće se povuklo iz sudnice, kako bi donelo odluku. 

Sudija Vinka Beraha saopštila je da se prekida rad suda, do odluke o izuzeću, tako da svedok saradnik danas neće nastaviti svoje izlaganje. Naredno suđenje zakazano je za 29. novembar u 9.30 sati.

Pročitaj još