MASOVNO UBISTVO KOD ZRENJANINA: Zatekao bivšu suprugu sa dečkom pa krenuo u KRVAVI PIR, rafalima iz kalašnjikova UBIO ČETIRI OSOBE I SUPRUGU

 MASOVNO UBISTVO KOD ZRENJANINA: Zatekao bivšu suprugu sa dečkom pa krenuo u KRVAVI PIR, rafalima iz kalašnjikova UBIO ČETIRI OSOBE I SUPRUGU

Foto: Tanjug

Nezapamćeni zločin dogodio se 2. jula 2016. godine u kafiću “Makijato” u Žitištu kod Zrenjanina kad je Siniša Zlatić (46) rafalima iz “kalašnjikova”, koji je navodno doneo s ratišta, ubio bivšu suprugu Dijanu (30), njenog prijatelja Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34), a ranio još 22 osobe.

Tragedija se dogodila za vreme održavanja “Pile festa”, a među povređenima bilo je i troje maloletnika.

Naizgled obični, vreli, letnji dan ubrzo se pretvorio u tragediju o kojoj su pisali i mediji u svetu.

Zlatić, koji je zbog zločina osuđen na 40 godine robije, tog dana, u ranim jutarnjim satima, u poznatom kafiću “Makijato” u Žitištu zatekao je bivšu suprugu Dijanu sa dečkom Stevanom Jojićem i prijateljima. Ugledavši to, Zlatić je besan otišao do kuće po pušku, a potom se, nešto posle ponoći vratio u kafić i započeo krvavi pir.

Foto: Privatna arhiva

Zlatić je odjednom krenuo nasumično da puci, najpre na bivšu suprugu i njenog dečka, a potom i na sve prisutne. Ubio je Dijanu, Jojića, a potom i Jovanu Popović (20), Vladimira Kosovića (34) i Vladimira Mijatovića (40), dok je 22 osobe teže i lakše ranjene.

Radnici kafića “Makijato”, rizikovajući svoje živote, uspeli su da Zlatiću otmu oružje. On je ubrzo uhapšen i zbog zločina osuđen na dugogodišnju robiju.

Zlatić je u svom krvavom piru ispalio 26 metaka iz automatske puške. Prethodnih godina, na godišnjicu zločina i u znak sećanja na sve žrtve, muzika u kafiću „Makijato“, u kojem se dogodio napad, nije se puštala.

Kao motiv zločina navodila se ljubomora, a Zlatić je u periodu pre ubistva pravio problem bivšoj ženi. Meštani Žitišta su nakon zločina za medije ispričali da ga je Dijana nekoliko puta prijavljivala policiji za uznemiravanje i fizičko maltretiranje, kao i za posedovanje oružja.

Jedna od najvećih tragedija koja se desila u našoj zemlji

Ovaj događaj ostao je upamćen i kao jedna od najvećih tragedija koja se desila u proteklih nekoliko godina u našoj zemlji, odnosno od masakra u Velikoj Ivanči aprila 2013. godine, kada je ratni veteran Ljubiša Bogdanović (60) ubio svojih trinaestoro komšija i rođaka.

Samo u 21. veku, pre ovih poslednjih tragičnih događaja, imali smo pet stravičnih masakra – u Leskovcu (2002.), Jabukovcu (2007.), Velikoj Ivanči (2013.), Kanjiži (2015) i Žitištu (2016.). Slučajnost ili ne, ali svih sedam jezivih zločina, uključujući i ova dva poslednja, uvek su se događala u periodu od četiri meseca, od aprila do jula.

Kada je lokacija u pitanju, tri su se dogodila na široj teritoriji Beograda, od kojih dva u Mladenovcu (Velika Ivanča i ovaj poslednji u Duboni i Malom Orašju, na granici sa smederevskom opštinom), dva u Vojvodini, te po jedan u istočnoj i južnoj Srbiji.