“MAŠAN JE UZEO ZAKON U SVOJE RUKE!” Majka Jelena o porodičnoj drami i otetom detetu!

 “MAŠAN JE UZEO ZAKON U SVOJE RUKE!” Majka Jelena o porodičnoj drami i otetom detetu!

Foto: Printscreen/Facebook

Nijedna mera još nije doneta ni u Srbiji ni u Švajcarskoj, moj muž je odlučio da preuzme zakon u svoje ruke i da odvede dete od mene, bez pasoša i bilo kakvih informacija, izjavila je Beograđanka Jelena Abramović (32), čiji je suprug Mašan Lubarda (37) na Veliki petak odveo njihovo dvoipogodišnje dete za Švajcarsku bez njenog znanja.

– Pokrenut je postupak po haškoj konvenciji za vraćanje deteta, koji je i dalje u toku.Koliko sam ja upućena, švajcarski organi nisu obavešteni da se ovde već vodi postupak o razvodu braku. Tamo je zatražena neka privremena mera, ali nakon što je pokrenut proces u Srbiji. Međutim, nikakva rešenja nisu stigla u Srbiju, jer proces nije završen, kao što ni ovde ništa nije završeno – rekla je Jelena.

Ova porodična drama već danima potresa Srbiju, a Jelena je ispričala da je 6. januara podnela zahtev za razvod braka. Njen suprug Mašan izjavio je da dobio starateljstvo nad detetom u Švajcarskoj, ali je ona to demantovala. Jelena je uspela da čuje sina nakon tri dana.

Abramovićeva se pre dva dana sastala s predstavnicima ministarstava pravde i spoljnih poslova, nakon čega je poručila da se nada da će joj država pomoći. Na ovom slučaju radi i tužilaštvo.