MASAKR U JABUKOVCU KONAČNO DOBIJA EPILOG! Rešena misterija – jedan detalj otkrio da Maja ipak laže

 MASAKR U JABUKOVCU KONAČNO DOBIJA EPILOG! Rešena misterija – jedan detalj otkrio da Maja ipak laže

Foto: Društvene mreže

U zaječarskom Višem sudu danas je nastavljen dokazni postupak u glavnom pretresu na ponovljenom suđenju Davoru Perniću (38) iz Jabukovca i Maji Bađikić (29) iz Dupljana za četvorostruko ubistvo kada su avgusta 2019. godine ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Sudu je nalaz i mišljenje dostavio Dejan Nikolić, veštak za informacione tehnologije o baznim stanicama nakon čega su tužilaštvo i odbrana izneli i svoje završne reči.

Ksenija Branković, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva iz Negotina je naglasila da je izvođenjem dokaza tužilaštvo utvrdilo da je Maja Bađikić koristila telefon sa dve kartice, da je u svoju odbranu navela da je 7. avgusta 2019. godine bila na slavi u Dupljanu kod svojih roditelja kao i da je istog dana na Majinom telefonu registrovana internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac što znači da ona u to vreme nije mogla biti u Dupljanu ili Negotinu.

Jabukovac
Foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

Odbrana Pernića traži kaznu od 31 godine

Odbrana Maje Bađikić je zatražila oslobađajuću presudu jer tužilaštvo nije dokazalo da je ona učestvovala u ubistvu i da nije bila u blizini izvršenja krivičnog dela kao i da nije znala da je Davor Pernić izvršio zločin. Odbrana Davora Pernića je zatražila kaznu od 31 godine zatvora, jer je priznao izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i svestan je da su posledice nepopravljive i strašne.

Podsećamo, Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prethodnu presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je Maja Bađikić (29) iz sela Dupljane bila osuđena na 40 godina a Davor Pernić (38) iz Jabukovca na 36 godina zatvora u aprilu prošle godine “zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja” u odnosu na Bađikićevu, zbog čega je automatski ukinut I deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Tada je naloženo ponovno suđenje ali pred potpuno izmenjenim sudskim većem. Izricanje presude za ponovljeno suđenje biće u petak 21. jula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *