MARKU JE JEDNA NOGA KRAĆA 35 CM: Uprkos tome, on svaja vrhove o kojima sanjaju mnogi planinari (FOTO)

 MARKU JE JEDNA NOGA KRAĆA 35 CM: Uprkos tome, on svaja vrhove o kojima sanjaju mnogi planinari (FOTO)

Foto: RINA

Marko živi posebnim stilom života, snagom čelične volje nikada ne odustaje, uspešan je planinar koji je osvojio čak tri planinska vrha o kojima sanjaju i iskusni planinari. On svaki rezultat meri pređenim kilometrima, a uspon nadmorskom visinom.

Toliko lepote vidim, i reke i planine, mi ovde u Arilju imamo najčistiju reku, to je dragulj, šteta da se ne vidi sa najviše stene u ovom kraju. Priroda je za mene poseban stil života – rekao je za RINU, Marko, junak priče.

Markove podvige svesrdno podržava majka Slavica i daje mu snažan vetar u leđa.

– Moja želja je da on uspe na svakom putu na koji krene, na svakoj stazi, podržavam da radi sve što voli. Naša zajednička želja za uspehom pobeđuje strahove. Poenta i jeste u tome da želja za nečim što čovek voli i želi da radi prevlada i bude jača od straha – pojasnila je Markova majka Slavica.

Iza Marka su duge stenovite staze naše zemlje, ali ovaj momak skromno priča i onim osvojenim van Srbije.

 Najviši vrhovi koje sam osvojio nalaze se u Makedoniji na planini Pelister, to su ta tri vrha Pelistera. Najviši vrh je 2468 metara -kazao je on.

Marko tvrdi da je bilo prepreka, da su vrhovi delovali neosvojivo, ali ih je ipak uspešno savladao.

– Teren je bio dosta kamenit, bilo je izuzetno teško savladati ta tri vrha, svaki sledeći bio je teži od prethodnog, usponi su bili sve veći jedan od drugog, stene takođe, međutim uspeo sam. Pronašao sam snagu u sebi i borio se – zaključio je Marko.

Čovek koji eliminiše sneg zasigurno će savladati i najviše planinske metre, a ovaj mladić je jedinstven primer u tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *