MANASTIR U KOME SU SE VENČALI IMA ČUDESNU MOĆ! Evo zašto su ga odabrali Anastasija i Nemanja Gudelj

 MANASTIR U KOME SU SE VENČALI IMA ČUDESNU MOĆ! Evo zašto su ga odabrali Anastasija i Nemanja Gudelj

Mlada pop zvezda Anastasija Ražnatović i fudbaler Nemanja Gudelj izgovorili su sudbonosno “da”.

Oni su obred svete tajne venčanja obavili u manastiru Rajinovac u Grockoj, kraj Beograda.

Anastasija Ražnatović, Nemanja Gudelj
Foto:instagram printscreen/Anastasija Ražnatović

Par je crkveno venčanje obavio u tajnosti, samo pred članovima porodice i kumovima, a o tome su javnost obavestili danas putem Instagrama, kada su objavili slike svojih burmi.

Po čemu je u narodu poznat manastir Rajinovac?

Uz lekoviti i čudotvorni izvor koji protiče ispod Crkve Rođenja Presvete Bogorodice i koji pomaže mnogima od raznih bolesti, manastir Rajinovac čuva i jednu svetinju iz XV veka koja danas mnogo znači svima, a to je čudotvorna ikona Presveta Bogorodica Rajinovačka kojoj se upućuje molitva za dobijanje dece.

Ikoni Presvete Bogorodice Rajinovačke vernici pristupaju sa molitvama za neplodnost, odnosno da dobiju decu. Svako ko ne može iz nekog razloga da ima decu, a takvih ima u puno u zemlji Srbiji, trebalo bi da dodje u manastir Rajinovac da mu se očita molitva za dobijanje poroda ispred čudotvorne ikone Bogomajke. Čudotvorna ikona Majke Božije iz manastira Rajinovac kao blaga majka uslišava želje i daje blagoslov verujućima i usrećuje njihov dom decom i porodom, piše “lepotesrbije.alo”.

Rajevac
Foto:instagram printscreen/en.recreation.autour.du.monde

Osim čudotvorne ikone Bogorodice manastir Rajinovac ima i česticu Svetog Luke, kao i čestice još dva svetitelja. I svuda se oseća ta blagodat i pozitivno svetlo koje svetli u duši onoga ko u hram uđe.

Veruje se i da lekoviti i čudotvorni izvor vode koja prolazi ispod crkve i koju Sveta liturgija, Sveta Majka i blagodat čestica svetitelja deluju na vid i na telesne bolesti ljudi, pa ima mnogo ljudi koji tu toče vodu na lepo ozidanoj česmi sa mozaikom Presvete Bogorodice.