“MAMA JE NAPISALA TESTAMENT, LEKARI JOJ REKLI DA ĆE UMRETI” Živela je svaki dan kao da joj je poslednji, a onda je usledilo ČUDO!

 “MAMA JE NAPISALA TESTAMENT, LEKARI JOJ REKLI DA ĆE UMRETI” Živela je svaki dan kao da joj je poslednji, a onda je usledilo ČUDO!

Foto: Profimedia

Dok neki mladi parovi muče muku da dobiju potomstvo, drugima se, nenadano i neplanirano, u kasnijim godinama “dogodi” beba. Jedna od takvih beba je devojka (29) iz Beograda. Mama ju je, kako priča, dobila u 44. godini, sve vreme misleći da ima ogroman kamen u žuči.

– Te 1993. godine, moji roditelji su imali malo više godina – počinje uz osmeh i dodaje:

– Tačnije, mama je imala 44, a tata 46. Imali su ćerku, moju sestru, koja je tada imala 11 godina i želeli su drugo dete, ali je nekako izgledalo kao da je bilo kasno – počinje devojka svoju ispovest.

Menopauza je, kaže, bila logičan sled događaja. Pa je i njena mama poverovala lekarima kada su rekli da joj ciklus baš zbog toga izostaje.

– Budući da je mama imala toliko godina, ona je prestajala da dobija mesečni ciklus, a onda se obratila lekaru. Njoj su tada rekli kako je to menopauza, a za neke simptome koje je imala, pričali su kako je u pitanju lažna trudnoća jer kako su joj tada rekli, to su neki simptomi – priča ona. A onda je usledila strašna dijagnoza. I loše prognoze.

– Mojoj mami su pipali stomak, i rekli da ima kamen u žuči, kao i da je taj kamen ogroman. Rekli su joj da će umreti, i dali lekove za bolove, jer kao, ako joj je ostalo malo života, da barem ne trpi jake bolove. Ona je tada odlučila da jede, pije i puši, što bi mi rekli “kao Turčin” – prepričava devojka.

Njena majka je, krajnje ozbiljno shvatajući sve što se dešava, napisala testament. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će nekoliko meseci kasnije u rukama držati – bebu.

– Mama je napisala testament, i nastavila je da živi svaki dan kao da je poslednji. Jedne večeri, na Dorćolu, sedeli su kod prijatelja i tada su joj počeli veliki bolovi. Komšinica tog prijatelja, je inače babica i oni su je pozvali da joj pomogne, ipak je medicinski radnik. Ona žena je došla i rekla kako to nije nikakav kamen, za koji su oni tvrdili da ne mogu da ga izvade jer je ogroman, već da je ona trudna. U sledećem momentu, moja majka je mene rodila u stanu na Dorćolu, nakon čega su nas prebacili u bolnicu – kaže ona.

Budući da joj roditelji nažalost više nisu živi, ostala je samo priča koji su joj za života prepričali.

– Budući da sam rođena na opštini Stari grad, a tamo nema bolnice, imali smo problem oko papira, ali se to rešilo pa se vodim kao da sam rođena na Savskom vencu – priča i dodaje:

– Kako ljudima ne bi bilo nejasno, moja mama je išla kod više lekara. Svi su pričali kako je to lažna trudnoća, a stomak joj se nije primećivao jer je ona bila malo krupnija, i to se nije videlo. Inače, po njenoj priči, ona je bila prvi put kod lekara kada je okvirno bila šesti mesec. I lekari su joj rekli da je pravo čudo da sam ja živa i zdrava rođena, budući koje su joj lekove dali da pije. Eto, priča je takva, da čovek nekada može da poveruje u čuda – zaključuje devojka.

Izvor: Telegraf.rs