MALOLETNICA JE KLJUČAN FAKTOR U LIKVIDACIJI ESKOBARA: Njen iskaz biće PRESUDAN – svi se boje da ne “propeva”!

 MALOLETNICA JE KLJUČAN FAKTOR U LIKVIDACIJI ESKOBARA: Njen iskaz biće PRESUDAN – svi se boje da ne “propeva”!

Osumnjičeni biće saslušani sutra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Maloletnica (17) koja je uhapšena u štek stanu na Novom Beogradu sa muškarcima koji su osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar, kako smo saopštili danas, uhapšena je zbog sumnje da je pomagala, a Viši sud joj je odredio pritvor od 30 dana zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija.

Upravo zbog dela koja joj se stavljaju na teret, ona je ključan svedok u istrazi ovog ubistva, obzirom da se sumnja da je bila upućena u sve i radila logistiku likvidacije.

– Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala šta se sve planira. Njen iskaz biće ključan za ovo ubistvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje… i na kraju ono ključno, ko je naručilac ubistva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažovali “kavčani”, a ubijeni Radošević je bio pripadnik “škaljarskog” klan – rečeno je.

Osumnjičeni biće saslušani sutra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u “opuštenom” izdanju.

Prema snimku koji je objavio MUP, reč je o “stanu na dan” na Novom Beogradu, a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama.

Foto: InstagramPrintscreen/Informer

Jedan osumnjičeni je bio u vešu.

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju, sa čak 7 hitaca iz pištolja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, naređena je obdukcija tela likvidiranog.

U Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih 5 u telo i dva u glavu.

Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

– Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga – dodato je. 

Istraga

Pobegli su “golfom 4” koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to verovatno samo da posluži za likvidaciju.

I “golf 4”, za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na veštačenju.

Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Foto: MUP Srbije

Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Više informacija o ubistvu Ranka Radoševiča pročitajte OVDE