“MALI NIJE ŽRTVA, NE SME NA SLOBODU!” Karleuša se oglasila nakon gledanja snimka masakra u školi

 “MALI NIJE ŽRTVA, NE SME NA SLOBODU!” Karleuša se oglasila nakon gledanja snimka masakra u školi

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Jelena Karleuša oglasila se još jednom u vezi slučaja krvavog masakra koji se juče dogodio u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i pomenula maloletnog masovnog ubicu, i naglasila da se nada da više nikada neće biti pušten na slaobodu.

Kako je pevačica naglasila u poslednjoj objavi u nizu, naježila se kada je čula snimak pucnjave iz škole.

Jelena Karleuša

– Upravo sam čula snimak kako maloletni ubica ubija decu po školi… Tolika namera, toliko metaka… tolika upornost i želja da oduzme živote… Sledila sam se i mnogo uplašila od zvuka. Osetila sam horor i strah zamišljajući moje dete u koje neki vršnjak cilja…U tom momentu mali ubica oduzima živote, svaki metak je došao do cilja…samo u čuvara je ispalio 15…

– Znate, ja sam takođe bila žrtva vršnjačkog nasilja, otac mi je bio policajac i mogla sam da se domognem oružja… Ali mene niko nije učio da pucam kao ovog malog, niti sam ikada imala nameru da učinim tako nešto. O nameri da oduzimam živote da ne govorim. Vidim da se vodi polemika o tome kako je mali bio žrtva nasilja, pa je zato uradio to što je uradio. Znate, žrtve nasilja ubijaju u samoodbrani. Žrtve nasilja oduzimaju sebi život. Žrtve nasilja ne prave mesec dana plan već reaguju u afektu, u trenutku.

Kako je dalje navela u svojoj tužnoj objavi, nada se da maloletni počinilac neće nikada biti pušten na slobodu.

– Nažalost, jedine žrtve nasilja u ovom slučaju su učenici koji su danas stradali zajedno sa čuvarom i nastavnicom. Ovaj mali ne. Kažu da se mali ubica nije uklapao u društvo, da su ga deca odbacivala. Očigledno su deca osećala da postoji problem. Psihopatsko i sociopatsko ponašanje kod deteta su roditelji morali da prepoznaju. Nema šanse da nisu. Roditelj zna kako mu dete diše. A ne da ga uče da ubija i menja okvire sa mecima u 13 godina. Neka je ubijenoj deci laka zemlja, neka Univerzum njihovim roditeljima da snage da prežive ovu i svaku drugu noć… a počinilac… on ne sme više da bude na slobodi. Nikada više… jer ga je tata naučio da ubija – napisala je ona u svojoj objavi.

stori

Podsetimo, osmoro đaka i čuvar ubijeni su jutros u pucnjavi koja se dogodila u ovoj školi. Za stravično ubistvo osumnjičen je K. K. (13), učenik 7. razreda, koji je sa očevim pištoljem u rukama pucao na svoje vršnjake.

U napadu je ranjeno sedam osoba, među kojima i nastavnica istorije, dok se lekari bore za život trinaestogodišnje devojčice.

K.K. neće krivično odgovarati jer još uvek nema 14 godina.