MAJKA PRVI PUT SA SINOM UBICOM POSLE MASAKRA: Sedela pored njega, otac se nije ni pojavio! Novi detalji sa saslušanja

 MAJKA PRVI PUT SA SINOM UBICOM POSLE MASAKRA: Sedela pored njega, otac se nije ni pojavio! Novi detalji sa saslušanja

Foto: Srbija Danas

Četiri sata danas je trajalo saslušanje dečaka-ubice (14), koji je u krvavom piru ubio 9 vršnjaka i čuvara škole.

Maloletni ubica iz centra Beograda je danas je detaljno ispitivan u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji je osumnjičen da je oružje držao nepropisno i da je obučavao sina da puca.

Prvi put video majku

Pored dečaka, kako se saznaje, u bolnici je sedela njegova majka kao zakonski zastupnik, odnosno staratelj, a sva pitanja upućena dečaku, postavljena su preko tužioca koji vodi istragu protiv njegovog oca za teško delo protiv opšte sigurnosti. Ovo je bio prvi put da se dečak ubica susreo sa svojom majkom od dana masakra, posle čega je smešten u specijalnu ustanovu.

Roditelji žrtava su imali mogućnost da preko tužioca postave pitanja, a iz sudnice su izašli vidno potreseni.

– Bilo im je jako teško da gledaju u vršnjaka njihove dece, koji ih je brutalno ubio, ali su se držali hrabro i dostojanstveno tokom ispitivanja. Otac dečaka, koji je u pritvoru, nije prisustvovao saslušanju iako je na to imao pravo kao osumnjičeni – objašnjava izvor.

Dečak-ubica je ispitivan putem video linka između psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Saslušanju u Palati pravde gde se nalazi Više javno tužilaštvo prisustvovali i roditelji dece koja su ubijena u OŠ “Vladislav Ribnikar” koji su ispitivanje pratili preko monitora.

– Dok je odgovarao na pitanja bio je hladan, nije pokazivao nikakve emocije, u jednom momentu je čak rekao “ne sećam se kada sam poslednji put plakao”. Bez ikakve emocije je bio i kada je rekao “žao mi je”, čak ni majkama njegovih drugara koje je ubio, a koje su prisustvovale saslušanju, nije izjavio saučešće – otkriva izvor Kurira i dodaje da se na licu dečaka ubice nije videla ni trunka kajanja.