MAJKA NE MOŽE DA DOĐE SEBI OD ŠOKA! Ćerka (13) potrošila 60.000 EVRA ušteđevine roditelja na IGRICE!

 MAJKA NE MOŽE DA DOĐE SEBI OD ŠOKA! Ćerka (13) potrošila 60.000 EVRA ušteđevine roditelja na IGRICE!

Foto: Profimedia/ilustracija

Devojčica (13) u Kini je ove godine potrošila oko 60.000 evra ušteđevine svojih roditelja na mobilne igrice – bez njihovog znanja, prenosi “Biznis insajder”.

Gong Jivang je saznala šta je njena ćerka uradila krajem maja nakon što ju je pozvala učiteljica iz internata koji njena ćerka pohađa.

Naime, učiteljica je želela da prenese svoju zabrinutost roditeljima jer je primetila da je njihova ćerka tinejdžerka zavisna od igrica koje se plaćaju, prenosi regionalni TV kanal “Elefent Njuz” u provinciji Henan.

Kada je Gong proverila svoj bankovni račun, šokirala se jer je shvatila da joj je ostalo samo šest centi. Ubrzo je otkrila da je između januara i maja njena ćerka potrošila oko 15.700 evra na račune za igre i skoro 28.000 evra na kupovinu u igri.

Devojčica je takođe prebacivala novac i na račune najmanje 10 drugara iz razreda koji su bili ljubomorni na nju i želeli isto što i ona. Ukupan iznos koji je tinejdžerka potrošila za pet meseci tako se popeo na 60.000 evra.

– Nikada nisam mislila da devojčica od 13 godina može da uradi ovako nešto. Ja sam totalno izbezumljena. Osećam se kao da će mi glava eksplodirati – rekla je Gong.

Majčinu karticu povezala sa svojim telefonom

Ćerka je takođe odlučila da se pojavi u medijima. Tom prilikom ispričala je da je majčinu debitnu karticu povezala sa svojim mobilnim telefonom, ali da nije znala odakle je taj novac dolazio, kao ni koliko je trošila.

Rekla je da se seća da joj je majka ranije rekla lozinku svog bankovnog naloga radi neke uplate. Takođe je tvrdila i da su njeni školski drugovi otkrili da mnogo troši na igrice i gnjavili je da i njima prebaci nešto novca.

“Gnjavili bi me ceo dan da im nisam prebacila novac”

– Mučili bi me ceo dan da im nisam prebacila novac. Ako bih sve ispričala učiteljici, plašila sam se da bi ona mogla reći mojim roditeljima i da bi bili ljuti – rekla je za devojčica za “Elefent Njuz” i dodala da je takođe i izbrisala prepiske na četovima i transakcije koje je pravila, kako bi sakrila uplate od svojih roditelja.

Gong, devojčicina majka, rekla je da je kontaktirala sa nekoliko platformi kako bi povratila novac, ali još uvek nije uspela da prikupi sav potrošen novac.

Priča o devojčici zavisnoj od igrica postala viralna u Kini

Priča o mladoj Kineskinji zavisnoj od mobilnih igrica, postala je viralna u Kini – vest je imala više od 140 miliona pregleda na Veibou, kineskoj verziji Tvitera.

Zavisnost od igrica toliko je rasprostranjena među mladima u Kini da je ta zemlja uvela ograničenja za tinejdžere i decu kada je u pitanju internet. Tinejdžeri u Kini ne bi trebalo da igraju video igrice duže od tri sata nedeljno, što je cilj koji je postavila kineska vlada.