MAJKA ANE VOLŠ ZAHTEVA ČETIRI DOKUMENTA! Detalj koji produbljuje misteriju: Ana i Brajan deset dana pre njenog ubistva slavili godišnjicu braka

 MAJKA ANE VOLŠ ZAHTEVA ČETIRI DOKUMENTA! Detalj koji produbljuje misteriju: Ana i Brajan deset dana pre njenog ubistva slavili godišnjicu braka

Foto: Printscreen

Milanka Ljubičić, majka Beograđanke Ane Volš (39) koja je 1. januara nestala u američkom gradu Kohaset u Masačusetsu, obratila se juče Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije za pomoć.

Kako se saznaje ona je od ministasrtva tražila da joj zvaničnim kanalima pribave četiri dokumenta.

– Zatražila je zvaničan izveštaj nadležnih policijskih organa grada Kohaset u vezi sa nestankom njene ćerke, kao i sve druge informacije tim povodom. Zatim je tražila presudu o razvodu prvog braka njene ćerke. Naime, Ana je pre Brajana bila udata za Marka Knipa, a udala se u Pitefildu 20. marta 2009. godine. Treći dokument koji je Milanka tražila jeste izvod iz matične knjige venčanih o braku Ane i Brajana Volša, koji su se venčali u SAD 21. decembra 2015. godine. Pored svega toga zatražila je i izvod iz matične knjige rođenih za troje dece Ane i Brajana – kaže izvor i dodaje da je Milanka izjavila da su joj sva ta dokumenta potrebna radi regulisanja statusnih pitanja njene ćerke u Srbiji.

Milanka Ljubičić kaže da su u Ministarstvu svi bili izuzetno ljubazni prema njoj, kao i da su sastavili belešku koju će poslati našoj ambasadi u Americi, koja će na osnovu toga prikupiti neophodne informacije i dokumentaciju.

– Ja sam njima rekla da ja o svojoj ćerki nisam dobila ni jednu zvaničnu informaciju. Sve što znam, znam iz medija i teško mi je da poverujem u sve to, zbog toga su mi neophodne zvanične informacije američkih nadležnih organa – kaže Milanka i dodaje:

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

– S druge strane i ja sam njima dala podatke koje ja znam. Ispričala sam im kada sam se poslednji put čula s Anom, kako je tekao naš razgovor, da li sam primetila nešto sumnjivo, čudno… Sve što znam o njenom i Brajanovom odnosu ja sam im rekla, pa se nadam da ću uskoro dobiti povratnu informaciju.

Ono što je intrigantno jeste i to da su Ana i Brajan, koji je optužen za njeno ubistvo, samo 10 dana pre Aninog misterioznog nestanka, a kako tvrdi tužilaštvo u Americi i ubistva, slavili godišnjicu braka.

– Da, oni su se venčali 21. decembra 2015. godine. Pre Aninog nestanka bila im je sedma godišnjica. Ne znam da li su slavili na veliko, pravili žurku ili neku svečanost tim povdom. Iskreno nisam ni pitala ćerku za to – kaže Milanka.

Podsetimo, juče se oglasilo i Ministarstvi spoljnih poslova. Oni su u saopštenju naveli da je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, majkom državljanke Republike Srbije Ane Volš, za kojom se u SAD sprovodi intenzivna potraga, odnosno istraga u vezi sa optužbom za ubistvo protiv njenog supruga Brajana Volša u SAD, u gradu Kohaset, država Masačusets.

– Tom prilikom, gospođa Ljubičić je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka, kao i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Republike Srbije u inostranstvu, te s tim u vezi nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova. Takođe, ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u SAD nisu obraćali američki organi povodom ovog slučaja, imajući u vidu da je Ana Volš američki državljanin, odnosno da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje MSP prema američkim organima – navodi se u saopštenju u kom se još i dodaje:

Foto: SD

– Milanka Ljubičić je tom prilikom prihvativši sugestiju Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu najbližeg srodnika nestale Ane Volš potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD, kao i svih potrebnih dokumenata s tim u vezi. Ministarstvo spoljnih poslova je, po hitnom postupku, ovaj zahtev gospođe Milanke Ljubičić uputilo Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD. Ministarstvu spoljnih poslova je gospođi Ljubičić i porodici naznačilo da ostaje na raspolaganju za svaku vrstu pomoći u predmetnom slučaju, u okvirima nadležnosti Ministarstva.

Sve vesti o nestaloj Srpkinji Ani Volš čitajte OVDE.