LUKIN UBICA IMAO POMAGAČA? Stručnjak otkrio ZAPANJUJUĆE DETALJE: Jedna stvar se ne uklapa u priču

 LUKIN UBICA IMAO POMAGAČA? Stručnjak otkrio ZAPANJUJUĆE DETALJE: Jedna stvar se ne uklapa u priču

Foto: TwitterPrintscreen/zoranceran2

Jezivo ubistvo koje se dogodilo u četvrtak 28. aprila na Novom Beogradu u bloku 44, kada je nepoznati muškarac ušetao u kafić “Ritual” i likvidirao vlasnika Luku Žižića (37), zaprepastilo je Beograđane.

Nakon nešto manje od nedelju dana, počinilac zločina još nije pronađen i identifikovan, i za njim se i dalje traga, a saznaje se da se počinilac nakon zločina uputio u pravcu reke Save.

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije, analizirajući ovo ubistvo izrazio je sumnju i bacio novo svetlo na monstruoznu likvidaciju Luke Žižića.

– Mi nikad nismo razmišljali o motivima, nego o načinu na koji je Luka Žižić likvidiran. Za početak, imamo dilemu da li je to uradio profesionalac ili ne. Prisetimo se da smo imali ubistvo (policijskog generala, prim. nov) Radomira Stojičića Badže, gde je ubica likvidirao samo njega. Ako se vratimo na ovo ubistvo, imamo samo jednog počinioca, koji je, kako se priča, kružio oko kafića, ušao u WC, a onda ubio samo onog kog je on smatrao da treba – kaže Marković.

Predsednik policijskog sindikata potom je izneo sumnju da je ubici pomogao neko iz Žižićevog okruženja.

– Ono što je meni interesantno u vezi s tom pričom je da ubica izlazi, sustižu ga drugovi ubijenog i tuku ga. Kamera je tako postavljena da se ne može jasno videti lice. Međutim, vidi se da mu jedan od drugova ubijenog oduzima pištolj i udara, a onda se, na meni nestvaran način, svi udaljavaju od ubice. On izlazi, seda na trotinet i odlazi – ističe Marković.

On dodaje da mu je čudno što niko od prijatelja ubijenog nije onemogućio bekstvo ubice.

– Dakle, ovo sada stvara sumnju da li je sve uradila profesionalna ruka ili ne. Postavlja se pitanje da li je imao pomagača u tome svemu. Jer meni je prosto nejasno da svi odlaze od njega. Nisam video nijedan dobar udarac u glavu, svi su ga udarali po drugim mestima gde je on ladno mogao da ustane i da ode. To ovoj priči daje nešto čudno – dodaje Marković.

On ne sumnja da će policija vrlo brzo pronaći počinioca ubistva.

– Kolege iz odeljenja za ubistva Beogradske policije će ga sigurno pronaći, dosad je retko ko uspeo da im umakne, pa neće ni on. Ali, po mom ličnom mišljenju on je imao pomagača među onima koji su ga tukli, jer po meni je nebulozno da odlaze od njega, a videlo se da mu nije bilo spasa. Ako se dobro sećam iz vaših izveštaja, tu je bio i rođeni brat ubijenog. On je ostao pored brata, a drugi su pokušali da savladaju ubicu – dodaje.