LUKAŠENKO UPOZORAVA: Ukrajina će biti uništena do temelja, spomenuo i Srbiju!

 LUKAŠENKO UPOZORAVA: Ukrajina će biti uništena do temelja, spomenuo i Srbiju!

Foto: Profimedia

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da SAD guraju Evropu u rat sa Rusijom na teritoriji Ukrajine. On je istakao i da Vašington raspiruje rat na Kosovu.

 SAD guraju Evropu u vojnu konfrontaciju sa Rusijom na teritoriji Ukrajine. Oni ne kriju svoje planove. Ugovori su već sklopljeni za naredne godine. Odnosno, Ukrajina će biti uništena do temelja. A cilj je oslabiti Rusiju i uništiti Belorusiju – rekao je Lukašenko u svom govoru na patriotskom forumu posvećenom Danu narodnog jedinstva. On je dodao da u svim ovim akcijama postoji još jedan cilj – Evropa.

-Amerika je jedina zemlja koja ima koristi od toga što se ovde dešava: da se Evropa postavi na svoje mesto i uklone konkurenti. Danas Ukrajina – sutra će to biti Moldavija ili baltičke države, Poljska ili Rumunija. SAD raspiruju rat na Kosovu, pokušavaju da izvrše pritisak na Srbiju, potpiruju nesuglasice u Karabahu, mute vodu u Siriji. Nije sve jednostavno ni u Avganistanu niti u susednim državama. Vašington je prisutan u svim značajnim političkim sukobima- rekao je političar.