LUKA BOJOVIĆ ĆE SREDINOM MESECA BITI SLOBODAN ČOVEK! Pred njim su TRI opcije, od jednog dokumenta zavisi deportacija

 LUKA BOJOVIĆ ĆE SREDINOM MESECA BITI SLOBODAN ČOVEK! Pred njim su TRI opcije, od jednog dokumenta zavisi deportacija

Foto: Youtube

Luka Bojović će sredinom meseca biti slobodan čovek – tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati njegov povratak u Srbiju posle više od 10 godina. Naime, kako se saznaje, njega će u narednim danima pustiti iz španskog zatvora na uslovni otpust koji će trajati dve godine.

Prema informacijama koje posedujemo, Luki Bojoviću je ostalo još dve godine robije koje će provesti na slobodi i to pod uslovom da ne počini novo krivično delo, ali i ne ponovi ono za koje je osuđen pred španskim istražnim organima – ne trguje drogom, ne nosi oružje.

Kako navodi izvor upoznat sa slučajem, kada bude pušten iz španskog zatvora Bojović će morati da izvadi nova srpska lična dokumenta, s obzirom da su mu prethodna istekla. Da bi to ispunio ima tri opcije, a za koju će se španske vlasti odlučiti znaćemo u narednim danima.

– S obzirom na to da on nema ispravna lična dokumenta on može da ih izvadi u srpskoj ambasadi u Madridu, ambasada može da mu izda putni list sa kojim on može da dođe u Beograd da izvadi papire, a treća opcija je da ga iz Španije deportuju u Srbiju – navodi izvor.

On pojašnjava da je Luka Bojović čim izvadi papire slobodan čovek koji ima samo jedan uslov – da ne ponovi delo.

– On će moći da ide gde hoće, sa kim hoće s obzirom na to da ga Srbija ne potražuje ni za šta – naglašava sagovornik.

Bojović je uhapšen pre 10 godina u Španiji.

On je osuđen u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina zatvora – pa mu je ukupna kazna 18 godina.