LUČIĆ LJUBOMORAN NA PARTIZAN I ZVEZDU: Filozofija je sada kompletno drugačija

 LUČIĆ LJUBOMORAN NA PARTIZAN I ZVEZDU: Filozofija je sada kompletno drugačija

Foto: Profimedia

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, Vladimir Lučić, koji je došao sa svojim Bajernom u Beograd da igra protiv Partizan u Evroligi, pričao je o aktuelnim temama i dotakao se velikih ugovora igrača Crvene zvezde i Partizana.

– To ne može da se stavi u istu rečenicu, ako pričamo o periodu iz moje poslednje godine u Partizanu i ovo sada –  Vladimir Lučić u razgovoru za Mozzart Sport i dodao:

– Sa jedne strane dobro je da je došao trenutak da igrači mogu u Beogradu, u zemlji gde su rođeni, da igraju za veliki novac, da ne moraju da idu i traže to daleko od kuće. To pre nije bio luksuz koji smo mogli da priuštimo sebi. Budžeti za igrače koji su došli jako rano u Partizan bili su potpuno drugačiji. Evo ti primer, moja primanja za pet godina u Partizanu su možda na nivou jedne i po mesečne plate nekih igrača Crvene zvezde, a kod nekih igrača možda i samo jednomesečne. Ne pričam samo o mojih pet godina boravka u klubu, već i tome što smo mi koji smo bili tu doneli za taj period… Filozofija je sada kompletno drugačija, da ne može da se uporedi. Ima dobrih i loših stvari.

Uporedio je Vladimir sadašnje vreme i ono kada je on igrao u Partizanu.

– Iskreno sam malo i ljubomoran, jer nisam bio u mogućnosti da igram u ekipi sa tolikim budžetom i istovremeno budem u gradu u kojem sam rođen, odrastao, u klubu u kojem se osećam lepo. Finansijske stvari sam morao da tražim na drugom mestu. Pazi, Evroliga u ovakvom sistemu, plus javnost u Srbiji koja nije nimalo laka, ne dozvoljava da se tim pravi kao nekada. Na primer, da u ekipi budu dvojica stranaca i deset domaćih igrača. Jako je teško sada dovesti kvalitetnih domaćih igrača, a kamoli još mladih koji će biti u formi, strpljivi sa traženjem svoje uloge, koji mogu da se obavežu na rad u dužem periodu. Potpuno dva različita vremena, teško ih je uporediti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *