LJAJIĆ JE DOBRI DUH PARTIZANA! Grobari, šta kažete na ovo? Otišao je davno, ali sad DOKAZAO LJUBAV i privrženost, pomaže crno-belima na OVAJ način

 LJAJIĆ JE DOBRI DUH PARTIZANA! Grobari, šta kažete na ovo? Otišao je davno, ali sad DOKAZAO LJUBAV i privrženost, pomaže crno-belima na OVAJ način

Foto: MN Press

FK Partizan ima istinskog bisera, Sameda Baždara, koji je pažnju evropskih velikana privukao još u kadetskoj selekciji . Najuporniji je tada bio torinski Juventus, koji je crno-belim na sto stavio okruglo 1.000.000 evra, ali u Humskoj nisu imali nameru da se odreknu njegovog potencijala, svesni da će tek u narednim godinama potvrditi svoje mogućnosti.

Baždar na terenu nekada možda deluje nedefinisano, ali sa druge strane i izuzetno nezgodno za čuvanje kada su u pitanju protivničke odbrane. Suštinski nema ni pravi odgovor na pitanje koja je zapravo njegova pozcija?

– Samed Baždar ima dve pozicije. To su polušpic i špic. Na te dve pozicije se najbolje snalazim, a to su lažna devetka i devetka. Može da se kaže devet i po, a-ha-ha – pričao je Baždar za Mozzartsport.

Samed Baždar

Možda mu najviše prija onda kada igra ispred dvojice defanzivnih veznih igrača, a iza najisturenijeg napadača, poput Rikarda Gomeša.

– Da, da, najviše u toj. Dosta mi je lakše kada iza sebe imam dva zadnja vezna koja tu moju lucidnost osiguravaju. Ako ja probam neki egzibicioni potez, da iz jednog poteza izbacim dva igrača, a onda pogrešim, oni su tu da zatvore, pa sam stoga rasterećen.

Samed Baždar

Od njegovih Pazaraca, najviše saveta dobija od nekadašnjeg asa Partizana, Adema Ljajića.

– Sa Ademom sam najviše pričao od kada sam ušao u prvi tim. On me i dan danas savetuje šta i kako, zahvalan sam mu na tome.

Samed Baždar

Ove zime Baždar je bio na meti Fjorentine, Bešiktaša i Fenerbahčea. Sve to mu imponuje, iako poručuje da maksimalno uživa u Partizanovom dresu.

– Kao i svaki mladi igrač volim kad čujem da to što radim i što se trudim ima neku cenu. Srećan sam zbog toga i Bože moj, nadam se da će se još klubova interesovati. Ono što radim na terenu neko vrednuje. Ja sam ugovorom vezan za Partizan, lepo mi je ovde, voleo bih da ostanem što duže. Klub je tu, zajedno ćemo odlučiti šta i kako. Videćemo – iskren je Baždar.

Pročitaj još