LEŽALA U LOKVI KRVI, TELO SE RASPADALO! Isplivali JEZIVI DETALJI ubistva u Češkoj: U kakvom je bila odnosu sa ubicom? POZNANICI TVRDE SAMO JEDNO

 LEŽALA U LOKVI KRVI, TELO SE RASPADALO! Isplivali JEZIVI DETALJI ubistva u Češkoj: U kakvom je bila odnosu sa ubicom? POZNANICI TVRDE SAMO JEDNO

Foto: Facebook/Printscreen/Češka policija

Muškarac (27) uhapšen je u Češkoj zbog sumnje da je nekoliko dana pre Nove godine nožem nasmrt iskasapio Srpkinju (42) u njenom stanu u gradu Brnu.

Zločin se dogodio u ženinom stanu, u kom je živela sa suprugom i detetom, koji su u vreme njenog ubistva bili u Beogradu.

Specifičan smrad

– Žena je tokom praznika ostala u Češkoj, dok je njen suprug otišao s njihovim detetom u Beograd. Naime, on je morao hitno u Srbiju, pa je to iskoristio da povede i dete da ga vide bake i deke. Međutim, žena mu se nije javljala tri dana, postao je veoma zabrinut i pozvao je prijatelja da ode do njihovog stana i proveri šta se dešava – kaže izvor.

Kako dodaje, prijatelj bračnog para došao je ispred stana i osetio specifičan smrad, pa je pozvao policiju.

– Brnski policajci su 31. decembra provalili u stan i zatekli jeziv prizor. Ubijena je ležala u lokvi krvi nasred stana. Oružje nije pronađeno, ali je imala brojne ubode po telu, a obdukcija je pokazala da je izbodena nožem – prenose češki mediji.

Kako navode, telo je već bilo u fazi raspadanja.

– Istražitelji su pretresom stana, nakon uzimanja DNK tragova, utvrdili da je jedna osoba mogla biti umešana u njeno ubistvo. Naime, utvrđeno je da DNK tragovi odgovaraju osumnjičenom s kojim se nesrećna žena poznavala – navode lokalni mediji i dodaju:

Foto: Printscreen/Češka policija

– Osumnjičeni je u to vreme već bio u pritvoru na trežnjenju, jer je uhvaćen pijan. Prvobitno je odbio da sarađuje s policijom, čak se i lažno predstavio, ali nakon što se otreznio i pritisnut dokazima, priznao je da je počinio zločin.

Srbin je, iz zasad nepoznatog razloga, ubio svoju poznanicu, a tereti se za krivično delo ubistvo.

– Dokaz koji, pored ostalih, dokazuje da je ubio žrtvu je i to što je nakon ubistva uzeo žrtvinu kreditnu karticu i koristio je u prodavnici – navode mediji i dodaju da mu preti zatvorska kazna od 20 godina:

– Pored krivičnog dela ubistva na teret se stavljaju i optužbe za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica.

Zajednica Balkanaca

Sagovornik za Kurir kaže da ne zna tačno koliko dobro su se ubijena i osumnjičeni poznavali, kao i koje vrste je bio njihov odnos.

– Upoznali su se verovatno ovako usput, jer je zajednica Balkanaca u Brnu veoma mala i svi se međusobno znaju. Ne znam kako je dospeo u njen stan i šta se zapravo dogodilo, ali je užasno što je jedna majka ubijena na tako surov način – kaže on.

Kako saznajemo, nesrećna žena je već i sahranjena, a svi koji su je poznavali imaju reči hvale za nju.

Foto: Facebook/Printscreen/Češka policija

Poznanici

Poznanici osumnjičenog kažu za Kurir da je on stigao u Brno pre dve godine.

– Navodno, muškarac ima kriminalni dosije u Srbiji, ali je uspeo da dođe u Brno, iako je verovatno nelegalno ušao u zemlju, jer Češka ne prima osobe koje imaju kriminalnu prošlost – navodi poznanik i dodaje da je kratko radio za jednu kompaniju:

– Nije se tu mnogo zadržao, dobio je otkaz. Onda je počeo da luta i priča se da prodaje drogu u Brnu, tačnije da diluje marihuanu na ulici.

IT stručnjak

U avgustu bila u Srbiji

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, ubijena je bila privržena svojoj porodici – detetu i mužu, a poslednji put u Beogradu je bila u avgustu prošle godine. Između ostalog bila je i na jednom festivalu i činilo se da se odlično zabavlja. Bila je uspešan IT stručnjak, radila je u jednoj kompaniji, dok je njen suprug pomorac koji plovi celim svetom.