“LEŽALA JE U KREVETU, I REKLA MI JE…” Ovako je Gorica Nešović provela poslednje dane pred smrt

 “LEŽALA JE U KREVETU, I REKLA MI JE…” Ovako je Gorica Nešović provela poslednje dane pred smrt

Foto: Srbija Danas

Gorica Nešović, radio voditeljka i novinarka je preminula 6. oktobra u 58. godini, a sahranjena je 10. oktobra u 14 časova na groblju Orlovača, u krugu porodice.

Komemoracija Gorici se održava danas, u Domu omladine i to u sali Amerikana sa početkom u 12 časova gde su njeni poštovaoci, kolege i prijatelji već stigli da se još jednom oproste od nje.

Pored fotografije poznate voditeljke posebno su istaknute dve njene omiljene biljke, koje su prilično čudan izbor za ovu priliku. U pitanju su bela orhideja i bosiljak, a obe imaju snažnu simboliku. Više o tome saznajte OVDE.

Gorica Nešović
Foto: Srbija Danas

Na komemoraciju je došao veliki broj Goričinih prijatelja i kolega, a svima dobro poznato lice i njen dugogodišnji prijatelj i saradnik, Dragan Ilić bio je domaćin. 

Dragan je među prvima održao govor, ali je insistirao na tome da komemoraciji njegovoj prijateljici Gorici ne bude tužna, već da današnji dan bude pretvoren u skup njoj dragih ljudi koji će se međusobno družiti i odati joj poštu. Ilić je u svom govoru spomenuo i kako su izgledali njeni poslednji dani, a kolika je bila njena ljubav prema radiju, na kojem je provela 40 godina, govori i činjenica da je, iako bolesna i u krevetu radila svoj posao. 

– I kada joj je bilo najteže sada poslednjih dana života, ležala je u krevetu i uvek smo se čuli posle emisije da je pitam kako zvuči… Nabavili smo novi kompjuter, sad ćemo da te uključujemo, ali ne telefonom nego preko vibera, ima da kidamo, a ona kaže “kidate!”, i u tom stanju je nešto govorila, pitao sam njenu sestru Sašku šta radi, a Gorica kaže: “Vodim program”… I tako je vodila program. Hvala vam što ste došli, nemojte previše da se raspekmezite, sad slušamo muziku i da se još neko vreme družimo i setimo naše Gorice. Čuvajte se međusobno, baš kao što nas je ona sve čuvala – poručio je Ilić. 

Dragan Ilić
Foto: Srbija Danas

Podsećanja radi, Gorica Nešović rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu. Vratila se na Studio B, pa kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

Slušaoci radio programa mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem, a koji se oprostio od nje muzikom koju je volela.