LETOVANJE IZ PAKLA Gliser se zabio u veliku jedrilicu – žena stradala od propelera pred mužem i malom decom (VIDEO)

 LETOVANJE IZ PAKLA Gliser se zabio u veliku jedrilicu – žena stradala od propelera pred mužem i malom decom (VIDEO)

Foto: Youtube

Šefica američke grane velike izdavačke kuće Blumsburi, najpoznatije po izdavanju serijala o Hariju Poteru, poginula je u pomorskoj nesreći u italijanskim vodama blizu Salerna.

Četrdesetpetogodišnja Adrijen Vogan, koja se u Italiji odmarala sa suprugom i dvoje dece, poginula je u četvrtak kada se gliser, koji je iznajmila, zabio u 45 metara dugu jedrilicu na kojoj je bilo 85 osoba koje su slavile venčanje, piše The Guardian.

Vogan je prilikom sudara glisera s velikom jedrilicom pala u more i smrtno stradala od udarca propelera.

Njen suprug, koji je zadobio povrede udova, prebačen je u obližnju bolnicu, zajedno s dvoje dece – dvanaestogodišnjom devojčicom i osmogodišnjim dečakom, koji nisu fizički povređeni, ali su u šoku.

Zašto se gliser na kojem su bili Vogan i njena porodica sudario s jedrilicom, nije bilo odmah jasno. Italijanski tužitelji u Salernu pokrenuli su istragu o njenoj smrti i ispitali svedoke.

Gliserom je upravljao tridesetogodišnji skiper koji je u sudaru slomio karlicu i rebra. Test njegove krvi bio je pozitivan, ali još nije poznato da li je skiper bio pod uticajem droge ili alkohola.

Adrijen Vogan radila je za kompanije Dizni Buks i Oksford University Press pre nego što se 2020. godine kao izvršna urednica pridružila izdavačkoj Blumsburi. Godinu dana kasnije unapređena je u predsednicu uprave, a bila je i članica upravnog odbora Udruženja američkih izdavača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *