LEO DŽABA TI SVE: Dušan Tadić je BOLJI od Mesija! Evo i DOKAZA (FOTO)

 LEO DŽABA TI SVE: Dušan Tadić je BOLJI od Mesija! Evo i DOKAZA (FOTO)

FOTO: MN Press/Profimedia

Specijalizovana tviter stranica “Football tweet” izračunala je da Dušan Tadić ima najviše ostvarenih asistencija u jednoj kalendarskoj godini. Bolji je čak i od jednog od najboljih fudbalera u istoriji fudbala Lea Mesija.

Ime Dušana Tadića, uostalom kao i Lionela Mesija dva puta se našlo u tabeli koja pokazuje broj asistencija u jednoj godini. Srbin zauzima prvo i treće mesto, dok je Argentinac na pozicijama dva i četiri.

Dušan Tadić upisao je 2021. godine čak 37 asistencija, dok je Leo Mesi deset godina ranije imao 36. Kapiten Ajaksa brljirao je i 2019. godine kada je na svom kontu imao 34 uspešna pasa za gol. Fudbaler PSŽ je 2016. kada je igrao za Barselonu ostvario 31 asistenciju, koliko i Francuz Tijeri Anri 2003. godine.

Bilo je malo nedoumica da li je ovaj rekord validan, ali su dileme otklonjene tako, što su podatke stranice “Football tweet” potvrdile relevantna kompanija za sportsku statistiku “Opta” i portal “Transfermarkt”, koji svoja rangiranja objavljuju na osnovu važećih podataka iz nadzornih fudbalskih tela.

U 2021. godini Tadić je upisao u prvenstvu i kupu Holandije 27 asistencija za Ajaks, još četiri u Evropi, dok su one najvažnije i najlepše ostvarene u dresu Srbije. Ukupno šest, od kojih je poslednja došla na meču protiv Portugala u Lisabonu. Tada je Dušan Tadić centrirao, a Aleksandar Mitrović pogodio za konačnih 2:1 i direktan plasman na Mundijal u Kataru. Te godine, momak rođen u Bačkoj Topoli postigao je i 18 golova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *