“LEKARI SU JOJ DALI POGREŠNU INJEKCIJU I PARALIZOVALI 60 ODSTO MOZGA!” Stravična ispovest Dada Polumente

 “LEKARI SU JOJ DALI POGREŠNU INJEKCIJU I PARALIZOVALI 60 ODSTO MOZGA!” Stravična ispovest Dada Polumente

Foto: Youtube printscreen/Blic

Popularni pevač Dado Polumenta retko kada o svom privatnom životu govori u javnosti.

Ipak, gostujući u jednoj emisiji on je otvorio dušu i kroz suze ispričao priču koji znaju samo njemu bliski ljudi.

Pevač je otkrio kako se divi svojim roditeljima i kako je ponosan što ni jednog trenutka nisu posustali, a emotivna ispovest o bolesni i borbi njegove sestre ganula je sve.

Dado je objasnio da je njegovoj sestri kada je imala samo tri meseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano šezdeset posto mozga, Dado je, kaže, naučio mnogo toga.

– Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dete. Sa tri meseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozgda. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići – rekao je Dado koji nije mogao da sakrije suze.

Foto: ATA images

– Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” i dodao:

– Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu o ljudima o toj čistoći, definitivno.

– Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga – rekao je iskreno Dado Polumenta.

Dado se osvrnuo i na svoje roditelji i sa svima podelio šta zaista misli o njima.

– Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu decu, ali i na suprugu moju, moju decu. U životu imati takve ljude kao primer zaista je velika blagodat, kako moje tako i od supruge roditelje, to je opet eto kažem, verujem u dobro i uvek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan – rekao je.

Foto: Srbija Danas

On je takođe priznao da je to jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su svima ograničena kretanja, ne planira se ništa kao kad to nije slučaj. Nema jednostavnog letovanja ni zimovanja jer je cela porodica vezana za neke određene lokacije.

 Oni guraju i nose i svaka im čast. Moj otac ima 69, sada će 70 godina, on je kada ga vidite kao da ima 40. Neverovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvek pamtiti po osmehu, a oca po toj nekoj jačini – iskreno je kroz suze ispričao Dado i nastavio:

Pevač je otkrio i da nema klinike gde je nisu vodili. Lekari se čude kako izdržavaju, kako se ona bori. Za njega na svetu nema većih ljudi, nema većih boraca, oni su mu sve.