LEGENDU NARODNE MUZIKE SAHRANILI ŽIVOG SA SVE HARMONIKOM! Kada su pljačkaši naumili da UKRADU skupoceni instrument i otkopaju grob usledio je ŠOK

 LEGENDU NARODNE MUZIKE SAHRANILI ŽIVOG SA SVE HARMONIKOM! Kada su pljačkaši naumili da UKRADU skupoceni instrument i otkopaju grob usledio je ŠOK

Foto: Youtube/PrintScreen/RTS Najlepše narodne pesme – Zvanični kanal

Pevaču srpske narodne muzike, autoru velikog broja hitova u mladosti je doživeo nešto u šta mnogi i danas ne mogu da poveruju da se dogodilo.

Reč je o Milančetu Radosavljeviću, legendi srpske narodne muzike. Vlasniku mnogih hitova poput “Pozdravi draga sina” i “Ti ode zauvek”, “Ustala je majka rano”, “Ti živiš negde daleko”, “Dao bih ovo malo života”, “Anđelija”, “Sviraj harmoniko” kao i mnogim drugim se u mladosti dogodilo nešto prosto neverovatno o čemu se i dan danas priča. Njegova priča je jedna od najneverovatnijih koja se desila u našoj državi, pogotovo kada su u pitanju javne ličnosti.

I danas popularni Milanče, čija je muzika neizostavni deo svakog veselja u Srbiji, bilo to svadba, rođendan, krštenje, je naime kao veoma mlad doživeo kliničku smrt. Pevača je udario grom ispod koga je sedeo nakon čega je konstatovana smrt. Porodica je pevača sahranila sa sve harmonikom.

Milančetove komšije i meštani Bariča kod Obrenovca i okoline i danas prepričavaju ovaj događaj, a najzanimljivije što se desilo usledilo je nakon udara groma.

To da je Milanče sahranjen sa harmonikom nije promaklo pljačkašima koji su u to vreme ovaj skup instrument za koji je Milanče kao mlad jedva skupio novac da je priušti naumili da ukradu, tako što će iskopati grob. Neverovatno, ali istinito.

Foto: Youtube/PrintScreen/sezam produkcija

Njihova ideja na kraju se ispostavila kao blagoslov. Kada su pljačkaši došli po harmoniku i otkopali grob, Milanče je bio živ. Tada je nastala prava pometnja i neverica. A ova priča i dan danas se prepričava kao jedna od najvećih legendi na srpskoj muzičkoj sceni.

Lopovi su na taj način legendi narodne muzike spasili život. 

Milančetov otac je nakon toga pokušao da pronađe pljačkaše, i to kako bi ih nagradio, ali se niko nikada nije javio. Prvu harmoniku Milanče je dobio upravo od oca, i to onu predratnu, sa tri reda.

Nekim čudom ga je profesor muzike primio na časove s obzirom da je imao nepravilno raspoređene prste na rukama, što je upravo posledica udara groma.

Milanče je ubrzo počeo da peva po tamošnjim kafanama, bio je izuzetno tražen, a u jednoj od kafana spazio ga je Aca Stepić koji je predložio da Milanče izda disk za “Diskos”. Ostalo je istorija.