LEGENDA KLUBA SA MARAKANE: Potvrđeno ko će voditi Zvezdu u LIGI ŠAMPIONA! “Ovo je moja kuća…”

 LEGENDA KLUBA SA MARAKANE: Potvrđeno ko će voditi Zvezdu u LIGI ŠAMPIONA! “Ovo je moja kuća…”

Foto: MN Press

Nekadašnji prvotimac i dugogodišnji kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš, imenovan je za novog šefa stručnog štaba omladinske selekcije crveno-belih koju če sa klupe predvoditi u omladinskoj Ligi šampiona. 

NEĆE U ZVEZDU: Srpski dvojac ODBIO da pređe u redove crveno-belih?

– Velika mi je čast i zadovoljstvo da preuzmem omladinsku selekciju i budem trener mladim igračima u Crvenoj zvezdi. Marakana je moja kuća i ovde se osećam srećno. Posle završetka igračke karijere sam imao privilegiju da ostanem u klubu i budem uz ljude koji su postigli neverovatne uspehe u prvenstvu i Evropi kao treneri Zvezde. Posle nekoliko godina vreme je za korak napred, odnosno samostalan trenerski angažman. Na veliko lično zadovoljstvo ostajem u klubu koji volim i gde je najlepše igrati i raditi. Predvoditi juniorsku selekciju kluba jeste veliki izazov, jer se pored rezultata zahteva pre svega razvoj mladih fudbalera, a očekuje nas i učešče u Ligi šampiona što će biti veliki poduhvat. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, kao i čelnicima Omladinske škole koji su me lepo dočekali i pružili podršku za dalji rad. Još jednom napominjem da mi je ogromna čast što ću prvi samostalan trenerski posao obavljati u klubu kojem sam dao sve, a koji je mene učinio fudbalskim profesionalcem i čovekom – rekao je Milijaš.

Miljenik navijača Crvene zvezde je rođen 30. aprila 1983. godine u Beogradu, a u tri navrata je nastupao za crveno-bele. Odigrao je 205 takmičarskih mečeva u crveno-belom dresu, postigao 55 golova uz 42 asistencije.

Tokom karijere je nastupao za A reprezentaciju Srbije, a nakon što je okačio kopačke o klin pridružio se stručnom štabu Zvezde na čelu sa Vladanom Milojevićem. Kasnije se afirmisao kao pomoćnik u stručnom štabu Dejana Stankovića, pa potom i Miloša Milojevića.

Radeći u prvom timu Zvezde na poziciji pomoćnog trenera je stekao znanje i prekopotrebno iskustvo, a kao šef stručnog štaba omladinske selekcije crveno-belih će znatno unaprediti razvoj mladih igrača i voditi mladi tim Zvezde u Ligi šampiona.