LEGENDA EVROLIGE PALI VATRU: Partizan može na fajnal-for, Željko zna kako

 LEGENDA EVROLIGE PALI VATRU: Partizan može na fajnal-for, Željko zna kako

Foto: MN Press

On je jedan od igrača koje je Željko Obradović načinio legendama Evrolige. Američki centar Majk Batist, nekadašnja velika uzdanica Panatinaikosa, oduševljen je partijama Partizana u ovogodišnjem ciklusu elitnog kluspkog takmičenja Starog kontinenta.

– Partizan je pronašao ritam. U prvom delu sezone nisu igrali svoju najbolju košarku. Uočili su prednosti i slabosti u igri. Pronašli su šta im je bilo potrebno kako bi bili u poziciji da pobeđuju i sada su jedan od timova u najboljoj formi u Evropi. Podigli su se sa 12. mesta na poziciju koja vodi u plej-of. Mislim da će ući u Top 8 i to je velika stvar. Sa Obradovićevim povratkom će doći i do povratka titula u Partizan – rekao je Batist za BasketballSphere.

Michael Batiste Majkl Batist kosarkas Panatinaikosa na finalu Final four Fajnal for Evrolige protiv CSKA Moskva u hali OAKA u Atini 06.05.2007. godine Foto: Marko Metlas Michael

Bivši as “zelenih” je jasan.


– Smatram da će Partizan ući u četvrtfinale sa veoma dobrim šansama da se plasira i na F4. Dosta toga zavisi i od protivnika koji će im zapasti u plej-ofu. Kada imate Obradovića na svojoj strani, znajte da imate velikog takmičara koji će sjajno pripremiti tim za najvažnije utakmice. Sve je moguće, verujem da imaju velike šanse da se nađu u doigravanju, ali i na F4 – konstatovao je Batist koji je osvojio tri puta Evroligu sa atinskim klubom.