“KURTI STVARA JEDNOSTRANI HAOS” Grenel se hitno oglasio o situaciji na KiM, oštra poruka i za ambasadore EU!

 “KURTI STVARA JEDNOSTRANI HAOS” Grenel se hitno oglasio o situaciji na KiM, oštra poruka i za ambasadore EU!

Foto: Profimedia

Nekadašnji specijalni izaslanik Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, komentarisao je večeras dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Grenel je na Tviteru napisao da građani Kosova zaslužuju bolje i komentariosao je poteze tzv. predsednika Aljbina Kurtija.

– Kosovski premijer Aljbin Kurti stvara jednostrani haos na severu i očigledno pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike. Izjava ambasadora Kvinte o odlaganju izbora je reaktivna, spora i slaba – napisao je Grenel.

– Kurti je jednostrano prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum. On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena. Aamerički Stejt department MORA da postane oštriji prema njemu. On nastavlja da seje haos – napisao je Grenel u seriji tvitova.

Bivši američki izaslanik naveo je da Vlada Srbije mora bez odlaganja da primeni Briselski sporazum i Vašingtonski sporazum.

– To što Kurti krši te sporazume ne daje Srbiji izgovor da prestane da poštuje svoje obaveze. Treba nam američko vođstvo odmah! – napisao je Grenel na Tviteru.