“KUKAVICA, NIJE SMEO NI DA SE UBIJE” Šta je dovelo do krvavog masakra u Ripnju? Meštani u strahu (FOTO)

 “KUKAVICA, NIJE SMEO NI DA SE UBIJE” Šta je dovelo do krvavog masakra u Ripnju? Meštani u strahu (FOTO)

Foto: Društvene mreže/Shutterstock

Dan nakon svirepog zločina koji je, kako se sumnja, počinio Stojan Ilić (38), kada je nožem, sa više uboda u grudi i stomak, usmrtio devojčicu (16), a teško povredio njenu majku, ujaka i babu, stanovnici beogradskog naselja Ripanj, gde se krvavi pir dogodio, i dalje su u šoku.

Prema prvim informacijama iz istrage, osumnjičeni je najpre usmrtio devojčicu, a zatim je otišao do njene kuće i nožem izbo njenu majku, babu i ujaka.

Kuća mnogobrojne porodice juče je bila puna poznanika i komšija, koji dolaze da izjave saučešće i da se raspitaju za stanje povređenih. Devojčicin deda, kaže da kobnog dana, kada se sve desilo, nije bio kod kuće, ali da je sa komšijom Stojanom, ujutru popio kafu, a zatim otišao kod lekara.

– Još ne mogu da poverujem da je čovek, koji nam je svakog dana bio u kući, čak ponekad i spavao ovde, jeo, pio, drugovao, uradio ovako nešto svirepo – ne krijući očaj i suze, priča deda. – Pa, ubi nam dete, koje je tek počelo da živi, trebala je da pođe u srednju školu, radovala se. Povredi mi zlikovac ženu, ćerku i sina. Majka je u bolnici i ne zna šta se desilo s ćerkom, životno je ugrožena, povredio ju je ubodima plućnu maramicu. Žena mi je, takođe, još u bolnici i osim povreda, imala je i moždani udar. Jedino je sin, srećom, prošao samo sa posekotinom ruke.

Deda kaže da je Stojan do prekjuče delovao normalno.

Foto: Društvene mreže – Shuterstock

– Svi smo znali da je odavno bacio oko na ženu, kao i da je pričao da je devojčica, koja je, inače, odrasla sa njegovom ćerkom, “lepotica na majku” – priča deda.

– Ipak, nikad nije bio nasilan, umeo je deci da kupi čokoladu ili sok, nama kafu, i uvek je bio pristojan. Ko bi naslutio da može uraditi ovako nešto i zašto? Ma, da mi je dopao šaka, ne bi stigao da pobegne, kakva doživotna robija. Stigla bi ga moja ruka… Kukavica jedna, nije smeo ni da se ubije!

Devojčicin otac i ujak su otišli da preuzmu devojčicino telo sa obdukcije, kako bi pripremili za sutrašnju sahranu. Gotovo u isto vreme, dok se porodica bude opraštala od devojčice na Brđanskom groblju, osumnjičeni Ilić će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo. Na teret mu se stavlja teško ubistvo i preti mu doživotna robija.

Meštani Ripnja osuđuju Ilića zbog onoga što je uradio, a čak i Stojanov brat kaže da ga je sramota zbog svega što se desilo.

– Od kada je moj brat Stojan ubio devojčicu i teško povredio troje njenih bližnjih, stižu mi pretnje smrću, da se iselim iz kuće i iz Ripnja – kaže brat ubice.

Foto: Srbija Danas/Društvene mreže

– Ne znam šta se tačno dogodilo i šta je mog brata nateralo da ovo uradi. Strahota, posebno za malu devojčicu. Koliko znam, Stojan se družio sa njenom porodicom, bili su bliski. Znam i da ih je finansijski pomagao i to ne malo, naročito ženu i decu.

O tome da li su njegov brat i devojčica, eventualno, bili u nekoj vrsti veze, brat ubice kaže da ništa ne zna, kao ni o tome da mu je brat bio zaljubljen u komšinicu.

– Takve stvari, zaista ne znam i ne želim da ih komentarišem. Svašta se pričalo i dosad, a tek sada se ogovara. Znam samo da me zvao telefonom i kratko rekao: “Ubio sam troje, sad ću i sebe”. Nisam znao ni koga, niti bilo šta drugo. Ako je kriv, neka mi je sto puta brat, neka bude kažnjen. Ali, zašto da ispaštamo moja deca i ja? Ništa nismo zgrešili, a prete nam krvnom osvetom, iseljavanjem, batinama – završava Stojanov brat.

Komšije kažu da je Stojan oduvek bio malo luckast, ali da nije bio zao.

– U poslednje vreme, kao da je poludeo. Stalno je pričao o vradžbinama, a počeo je i da pije – kaže nam jedan od meštana ovog dela Ripnja.

Foto: Društvene mreže

Seka ne bi dozvolila da je siluje 

Brat ubijene devojčice, tvrdi da njegova sestra nije bila u emotivnoj vezi sa Ilićem. Kaže da ne veruje da je bila silovana, jer za nepunih pola sata, od kada ju je Stojan oteo i odveo kolima u šumarak, nije mogao da stigne da joj učini i to zlo.

– Stojan je povezao dedu do autobuske stanice, a mene i sestru do centra. Dalje nije smeo da ide, jer nije imao vozačku dozvolu. Izašao sam na tren nešto da kupim, a kad sam se vratio, njih više nije bilo. Došao sam kući i naišao na masakr – priča brat ubijene devojčice i dodaje da je zatekao povređene majku, babu i ujaka.

– Stojan je teško povredio mamu u koju je bio veoma zaljubljen, kao i ujaka i baku. Sestra nije bila tu, a posle smo saznali šta se desilo. Možda je i pokušao da siluje moju sestru, ali se ona sigurno branila, zbog čega ju je, verovatno, i ubio. Čekamo šta će pokazati rezultati obdukcije.

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

Došli za Uskrs

Žena u koju je, navodno Ilić, još dok je bio u braku sa prethodnom suprugom sa kojom ima i ćerku uzrasta ubijene devojčice, godinama zaljubljen, iz prvog braka ima šestoro dece.

– Žena se preudala i živi u Kruševcu sa mužem i decom. Sa nama su najstariji i srednji unuk, sin i snaha u kući. Eto, ona nam je došla u posetu. Dovela i decu, da budu sa najbližima, da proslavimo Vaskrs u miru i veselju. A vidi šta nam Stojan uradi? Zavi sve nas u crno – kaže deda.

Više vesti o ubistvu u Ripnju pročitajte OVDE