KRVOPROLIĆE U NIŠU! Brat ubio brata sekirom pa izleteo na ulicu: Ubio sam ga, ubio! Iz Tužilaštva rekli – nije bio uračunljiv

 KRVOPROLIĆE U NIŠU! Brat ubio brata sekirom pa izleteo na ulicu: Ubio sam ga, ubio! Iz Tužilaštva rekli – nije bio uračunljiv

Foto: Facebook

Više tužilaštvo u Nišu predložilo je da se muškarcu (47), koji je 7. aprila ove godine sekirom ubio brata (52) u porodičnoj kući u Kunovičkoj ulici, izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što je veštačenjem utvrđeno da nije bio uračunljiv kada je počinio jezivi zločin.

Krvoproliće se desilo u kući u niškom naselju Trošarina, u kojem su braća živela sama, otkada su im pre četiri godine umrli roditelji.

Mlađi brat je zbog psihičkih problema bio više puta na lečenju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, odakle je poslednji put izašao dva meseca pre ubistva i to upravo zahvaljujući bratu, koji ga je izveo na lični zahtev.

Po rečima komšija, on je bio tih i povučen, dok je pet godina stariji brat bio jači i ponekad nasilan, pa je moguće da je upravo i to razlog ubistva:

– Nikada nije bio nasilan. Imao je taj problem sa psihom, a alkohol je samo produbljivao njegovo stanje. Pogotovo kada ga pomeša sa lekovima. Ubijeni je bio stariji i jači, nekadašnji zavisnik, i umeo je da bude nasilan. Moguće da više nije mogao da izdrži takvo stanje pa je potegao sekiru, đavo će ga znati. Ne verujem da je planirao da ga ubije, verovatno mu je došlo preko glave. Tragedija, u svakom slučaju.

Kako su ranije izjavili očevici, nakon zločina ubica istrčao na ulicu i vikao: “Ubio sam brata, ubio sam brata!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *