KRISTINI PUCAO U GLAVU ZBOG 10.000 DINARA? Srebrić traži da ide u kućni pritvor, a u zatvoru uradio nešto nezamislivo

 KRISTINI PUCAO U GLAVU ZBOG 10.000 DINARA? Srebrić traži da ide u kućni pritvor, a u zatvoru uradio nešto nezamislivo

Foto: Facebook/Printscreen/Kristina Kaplanović

Miloš Srebrić, zvani Flekica, optužen za ubistvo Kristine Kaplanović (19) na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu 2017. godine, nalazi se u izolaciji u pritvoru i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

O ovome je Viši sud u Beogradu, koji sudi Srebriću za teško ubistvo, obavestio upravnik zatvora.

Protiv Srebrića je poveden disciplinski postupak, jer je označen kao vođa grupe koja je mučila i maltretirala jednog pritvorenika. Taj čovek je dao izjavu Upravi i ispričao ko ga je sve od drugih pritvorenika i kako maltertirao, a zbog zadobijenih povreda je na kraju završio u bolnici na VMA.

Ovo je bio i jedan od razloga zašto je sudsko veće koje sudi Srebriću juče odbilo da mu ukine pritvor i zameni ga za kućni. Srebrićev branilac, Vladan Jevtić, prethodno je podneo takav predlog sudu, naglašavajući da je Srebrić već šest godina i 13 dana u pritvoru, što je najduži pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu. On kaže da ne postoje materijalni dokazi da je Srebrić počinio krivično delo teško ubistvo devojke na pumpi i da se ceo slučaj zasniva na iskazima Stefana Rokvića, osuđenog za neprijavljivanje krivičnog dela i radnika pumpe Darka Stankova.

Inače, Srebrićeva odbrana predložila je da sud zatraži od MUP-a snimak koji su uzeli sa pumpe i da se sa hard-diska izvadi i prenese ceo materijal koji su u periodu ubistva Kristine Kaplanović snimile sve nadzorne kamere i dostavi tužilaštvu i odbrani. Sada se u sudskim spisima nalaze samo delovi snimaka, nedostaje ključnih pet minuta pred sami trenutak ubistva, a branioci smatraju da je neko njima manipulisao i sekao ih.

Kristina Kaplanović
Foto: Facebook

Podsetimo, Apelacioni sud usvojio je žalbu odbrane Miloša Srebrića koji je prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Kristine Kaplanović, radnice benzinske pumpe i naložio ponovno suđenje, koje je u toku.

Ubijena devojka bila je radnica na benzinskoj pumpi, a osumnjičeni je navodno kobnog dana došao da je opljačka i pucao je devojci u glavu.

Kristini Kaplanović je hicem iz pištolja teško ranio pljačkaš pumpe na autoputu Beograd-Niš u Velikom Mokrom Lugu, metak je razneo mozak, a jedan deo je čak izleteo napolje, tako da joj nije bilo spasa.

Za tragično nastradalu Kristinu u rodnom selu Vilovo kod Nove Varoši imaju samo reči hvale, kao i za njene roditelje i dve mlaše sestre.

– Živeli su skromno od jedne penzije i od onoga što zarade od poljoprivrede. Imaju nekoliko krava, a obrađuju i zemlju. Kristina se nije libila nijednog seljačkog posla, roditeljima je pomagala u polju, oko stoke i u kući, ali to joj nije bila prepreka da bude dobar đak. A svaki dan je putovala desetak kilometara u grad, u školu – ispričali su meštani. Kristina je završila Tehničku školu u Novoj Varoši, a u Beograd je došla 2016. kada je polagala prijemni ispit za Višu poslovnu školu.

– Rekli su nam da je ona otišla do kase da uzme mobilni i da je u taj momenat iza pumpe, iz šume, iskočio pljačkaš, koji je uhvatio Kristininog kolegu za rame i gurnuo ga. Rekao im je: “Sklonite se, ovo je pljačka!”, a sve vreme je držao pištolj na ramenu Kristininog kolege. Kristina je pokušala da se skloni, ali kako je razbojnik udario njenog kolegu po ramenu, pištolj je opalio i ona je pala – ispričalli su tada Kristinini rođaci.

On dodaje da je pljačkašev pištolj sigurno bio repetiran i da je odmah pobegao u šumu.

– Svi smo u šoku, a Kristinu smo mogli samo nakratko na vidimo u Urgentom centru. Glava joj je bila u zavojima, a ona se nije budila iz kome. Svi koji smo je videli dozivali smo je, ali ona nas nije čula. Ubio je jedno divno dete, za koje niko nije ružnu reč rekao. Neka ubicu stigne božja kazna, mi nemamo snage ni za šta – rekao nakon ubistva Kristinin rođak iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *